Digitalizacija poslovanja in aktualni razpisi

Za digitalizacijo podjetja je na voljo največ nepovratnih sredstev doslej. Objavljamo aktualne razpise. Na voljo smo vam, da skupaj poiščemo rešitev, kako uspešno kandidirati na razpisu.

aktualni razpisi
pomoč pri oddaji vloge
rešitve za digitalno transformacijo

Vse, kar morate vedeti o razpisih v 2022

Podjetniki, letošnje leto bodo izjemne priložnosti in spodbude, bodite pozorni na razpise za koriščenje nepovratnih sredstev!
V letošnjem letu so predvidene spodbude za 600 milijonov evrov! Podjetje TikoPro, ki je specializirano za podjetniške prijave na razpise, je pripravilo spletni Podjetniški zajtrk, na katerem je predstavilo aktualne in za letos napovedane razpise za povratna in nepovratna sredstva.
Navajamo ključne informacije, povezane z razpisi za digitalizacijo podjetij:
Objavljen je razpis za digitalno transformacijo velikih podjetij. Na voljo je 44 milijonov evrov. Pogoj na razpisu je, da se velika podjetja povežejo z manjšimi in z njihovo pomočjo naredijo digitalne preskoke. Program je osredotočen na robotiko in avtomatizacijo procesov, internet stvari (IoT), ­umetno inteligenco (AI) in transformacijo odločevalskih sistemov, vključno s kibernetsko varnostjo …
Podjetje na razpisu lahko pridobi med 1 in 2,5 milijona evrov nepovratnih sredstev.
ROK ZA PRIJAVO: 28. april 2022
Ministrstvo za gospodarstvo pripravlja razpis za sofinanciranje podjetniških naložb v prihodnjih petih letih. Na voljo bo 88,5 milijona evrov, in sicer za subvencije za osnovna opredmetena in neopredmetena sredstva. Stroški nakupa strojev in opreme bodo praviloma morali znašati vsaj polovico vrednosti naložbe.
Razpis bo objavljen predvidoma v drugem četrtletju 2022.
Slovenski podjetniški sklad ima za podjetja do 31. marca 2023 odprta dva razpisa za pridobitev vavčerja.
Namen vavčerja za pripravo digitalne strategije
je spodbuditi digitalno transformacijo podjetij.
Namen vavčerja za dvig digitalnih kompetenc je spodbuditi ciljne skupine k ustreznemu izobraževanju zaposlenih, še zlasti pa vodstvenega kadra za ključna področja digitalizacije.
Na poziv se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji. Podjetje ima lahko odprte največ 3 vavčerje na leto v skupnem letnem znesku 30.000 evrov.

Še nekaj koristnih informacij:

- V instrumentu za okrevanje in odpornost gospodarstva React-EU bo do konca leta 2023 na voljo 220 milijonov evrov za gospodarstvo. Poudarek bo na spodbujanju zelenega in digitalnega.
- Pravilo de minimis: Na različne vavčerje se lahko prijavite v skupni vrednosti do 200 tisoč evrov!
- P4D za digitalno preobrazbo: Po tem razpisu je veliko zanimanje med podjetji. Ministrstvo za gospodarstvo se trudi pridobiti sredstva za razpis. Ta je v strategiji, ni pa še v najavi.

Zadnji aktualni članki

Zavarovalnica Triglav vzpostavila proces vhodne pošte
Preberi več
Občina Vrhnika na digitalni poti brezpapirnega poslovanja
Preberi več
Izkušnja župana: Digitalizacija občin ni prihodnost, temveč sedanjost!
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.