Digitalni podpis

Digitalna identiteta posameznika, ki zagotavlja verodostojnost digitalnih dokumentov.

digitalno upravljanje transakcij 
popolno brezpapirno poslovanje
kjerkoli in kadarkoli

Hitro, preprosto, varno. Vse to je digitalno podpisovanje. Omogoča popolno brezpapirno delovanje.

S storitvijo Digitalni podpis razširjamo digitalizacijo poslovanja na digitalno upravljanje z dokumenti tako znotraj podjetja kot tudi s strankami in kupci.

Podpisovanje poslovnih zadev je možno s katerekoli naprave, kot so računalnik, tablica, pametni telefon, za vse vrste dokumentov. Dokumenti se hranijo in upravljajo znotraj organizacije in rešitve BusinessConnect/GovernmentConnect, v oblaku in zunanjem podpisnem sistemu, ki je na voljo kjerkoli in kadarkoli. Rešitev je prav tako certificirana s strani Arhiva Republike Slovenije, saj omogoča podporo zakonsko skladnemu in varnemu elektronskemu arhiviranju v ločenih zbirkah.

D

Digitalna uporabniška izkušnja naj bo del vsakdana

Digitalni podpis, ki je overjen s kvalificiranim potrdilom, je enakovreden lastnoročnemu podpisu.

Interna raba storitve Digitalni podpis

Implementacija storitve digitalnega podpisa v podjetje za interno rabo je posebej primerna za podjetja in interne procese, kjer je zahtevanih več (zaporednih) podpisov zaposlenih na isti dokument. Oseba podpisuje dokumente znotraj modulov rešitve BusinessConnect/GovernmentConnect z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila.

 

 Digitalni podpis za stranke, kupce

Organizacija lahko storitev uporabi za sklepanje pogodbenih razmerij s svojimi strankami in zunanjimi partnerji. Sistem stranki posreduje dokumente po varni elektronski pošti na spletno mesto, ki omogoča storitev Digitalni podpis.

Storitev elektronskega podpisovanja zunaj podjetja vključuje:

  • digitalno vključevanje (identifikacija kupca),
  • e-identiteta (osebna izkaznica kupca v elektronskem svetu),
  • digitalno upravljanje transakcij (elektronsko podpisovanje dokumentov, avtentikacija in pravna veljavnost, sledljivost). 

Ne glede na to, ali je zunanji deležnik, torej vaša stranka, že identificirana z osebno izkaznico v digitalnem svetu ali ne, sta na voljo dve možnosti za podpis dokumentov, ki se prilagajata glede na potrebe organizacije in posamezne stranke. Po končanem postopku podpisovanja se dokumenti po varni elektronski pošti avtomatsko pošljejo nazaj v rešitev BusinessConnect/GovernmentConnect.

Kontaktirajte nas

Saša Špolar Prodaja e-Poslovnih rešitev
T +386 1 5836 800 M +386 41 777 607 sasa.spolar@avtenta.si

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.