Vodenje sistema kakovosti

Prednosti, ki jih prinese sistem vodenja kakovosti na podlagi zahtev ISO standardov, se kažejo v boljši preglednosti organizacije in procesni urejenosti, boljšem izkoriščanju virov in v večjem zadovoljstvu njihovih odjemalcev.

postopek vodstvenih pregledov
nadzor nad dokumentacijo
preventivni in korektivni ukrepi

Vodenje sistema kakovosti za učinkovito urejeno ISO dokumentacijo Uspešna organizacija razpolaga z urejeno dokumentacijo v vsakem trenutku

Podjetja, ki zasledujejo cilje uspešnega poslovanja, veliko svoje pozornosti namenjajo pomenu kakovosti izvedenih storitev, ki so skladne z najvišjimi standardi kakovosti in usklajene s pričakovanji odjemalcev. ISO standardi v mednarodnih krogih predstavljajo trdno zagotovilo, da podjetje dosega zahteve mednarodnega certificiranja in stremi k temu, da jih bo tudi v prihodnje. Dokumentacija ISO standardov pa je obsežna in se nenehno obnavlja – ste tudi vi med organizacijami, ki še niso osvojile vestnega arhiviranja dokumentov? 

D

Kakovost zagotavljajo zaupanja vredne organizacije

Sistem ISO za vodenje kakovosti je zasnovan kot skrbno pripravljen model dobre poslovne prakse uspešnih organizacij, ki se lahko prenese v vsako organizacijo z določenimi prilagoditvami. Na ta način odjemalci, javnost in poslovni partnerji pridobijo zagotovilo, da organizacija proizvaja kakovostne proizvode in storitve z učinkovito postavitvijo standarda kakovosti ISO ter z upoštevanjem in vzdrževanjem le-teh.

 Odjemalci v vas prepoznajo zaupanja vrednega poslovnega partnerja, na ta način pa boste lahko vzpostavili dolgoročne poslovne povezave, ki vam bodo omogočale dobavo kakovostnih proizvodov učinkovito, pravočasno, po konkurenčnih cenah in nizkih stroških. 

Zavezani kakovosti

Organizacija se z vzpostavitvijo ISO sistema zaveže k prožnejšemu in varčnejšemu poslovanju, hkrati pa je boljše usposobljena za pridobivanje novih priložnosti na vedno bolj konkurenčnem globalnem trgu. Vsaka izboljšava vodi do boljših poslovnih rezultatov, učinkovit sistem vodenja kakovosti pa je temeljni pogoj za uspešno nastopanje na razvitih svetovnih trgih

Modul sistem vodenja kakovosti (ISO) omogoča zbiranje dokumentov na enem mestu

Delovanje v skladu s standardi je tesno povezano z urejeno dokumentacijo, saj le v dosledno urejenih okoljih vznikne neustavljiva moč po doseganju najvišjih standardov kakovosti. Procesov in dokumentacije, ki so glavna sestavina nadzora ISO postopkov, je ogromno. Dokumenti, ki se proizvedejo v procesu periodičnega obnavljanja standarda kakovosti, so živa stvar, saj se nenehno spreminjajo, dopolnjujejo, podpisujejo – in kaj kmalu se lahko zgodi, da izgubimo nadzor nad sledljivostjo in arhiviranjem.

V obdobju, ko svoj obisk v organizaciji napove ISO presojevalec, zaposleni bijejo bitko s časom in takrat se zavedo, da urejena dokumentacija predstavlja higienski minimum. Če ste eno od podjetij, ki vestno in dosledno arhivira dokumente vam na tem mestu lahko izrečemo samo pohvalo – a obstajajo organizacije, ki so se našle v opisu in katerim bi uvedba rešitve BusinessConnect in z njim modul sistema vodenja kakovosti (ISO) prihranila kar nekaj sivih las. 

Rešitev za brezpapirno poslovanje BusinessConnect v okviru Modula vodenje sistema kakovosti (ISO) omogoča:

  •  nadzor nad dokumentacijo, ki nastaja v postopku vodstvenih pregledov ali presoj različnih tipov (notranje, zunanje, izredne),
  •  nadzor nad pripravo, pregledom, potrjevanjem in objavljanjem ISO dokumentov,
    •  upravljanje s preventivnimi in korektivnimi ukrepi.

V sklopu Modula kakovosti se dokumenti hranijo in upravljajo iz enega mesta.

Učinkovito vodenje standarda kakovosti je timsko delo celotne organizacije, saj zahteva urejenost, pravočasno ukrepanje in visoko usklajenost – ne samo dokumentov, temveč tudi številnih zaposlenih. Zaposleni morajo biti v vsakem trenutku seznanjeni, nad katerimi dokumenti se vodi kontrolni postopek in na kakšen način naj z njimi ravnajo. Z zbranimi dokumenti na enem mestu, kjer se z njimi lahko tudi upravlja, celoten proces poteka veliko hitreje, bolj organizirano, s samodejnim arhiviranjem.

Ostanite predani kakovosti, stremite k uvajanju izboljšav v svojo organizacijo za doseganje zastavljenih ciljev do uspešnega poslovanja. 

Preberite si, kaj pravijo naši strokovnjaki na področju brezpapirnega poslovanja

Dokumentni sistem Feniks spreminja Državno odvetništvo
Preberi več
Večamo produktivnost: BusinessConnect združujemo z vašimi orodji
Preberi več
Odslej lahko več sodelavcev sočasno ureja wordove dokumente
Preberi več

Bi se radi z dokumentno rešitvijo BusinessConnect bolje spoznali?

Dogovorite se za brezplačen posvet z našimi svetovalci.

Kontaktirajte nas

Saša Špolar Prodaja e-Poslovnih rešitev
T +386 1 5836 800 M +386 41 777 607 sasa.spolar@avtenta.si

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.