Info portal

Zdaj je pravi čas za odločitev za dokumentni sistem

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 19 sekund branja Avtor članka:

Delo od doma v določenem obsegu in hibridno delo marsikatero podjetje uvaja kot svojo redno prakso. Ima vaša organizacija primerna orodja, vsekakor pa boljša kot v lanskem koronskem letu, da lahko zaposleni nemoteno delajo na daljavo?

Dokumentni sistem GovernmentConnect je sinonim za sodobno pisarniško poslovanje v širši javni upravi. Vključuje enostaven zajem, evidentiranje, klasificiranje in signiranje dokumentov, elektronsko podpisovanje z digitalno identiteto uporabnikov, zakonsko skladno e-hrambo, elektronsko izmenjavo dokumentov ter vodenje ZUP postopkov. Rešitev je prilagojena tudi za delo na občinah.

To so trije ključni razlogi, ki vam olajšajo odločitev za dokumentni sistem:

1. VARNOST JE NA PRVEM MESTU

Vsak vpogled in vsaka sprememba kogarkoli v katerikoli dokument je v dokumentnem sistemu GovernmentConnect zabeležen. Vidni so podatki, kdo je kdaj dostopal do dokumenta in kaj je z njim počel. Ko se uporabnik premika po starejših verzijah dokumenta, četudi jih je več deset, lahko natančno vidi, kakšen je bil dokument v starejših različicah, kateri podatki so bili in jih ni več v končnih različicah. Ker dokumentni sistem GovernmentConnect vsebuje vse smernice za varstvo osebnih podatkov (GDPR), vašim zaposlenim ni treba skrbeti za dodatno zaščito podatkov o osebnih strankah, namesto njih to poskrbi dokumentni sistem.

2. KOMPATIBILNOST Z UPRAVNIMI ENOTAMI IN JAVNO UPRAVO

V javnih upravah poteka prenova informacijskega sistema za podporo upravljanju z dokumenti. Krpan bo enotna, tehnološko prenovljena in napredna informacijska rešitev za podporo upravljanju z dokumenti. Uporabljali jo bodo vsi organi državne uprave. Letos poteka uvedba Krpana v vse upravne enote, sledi implementacija na Ministrstvu za kulturo in Ministrstvu za delo. Sistem Krpan, ki je prilagojen specifičnim potrebam javne uprave, zagotavlja optimalno izkušnjo uporabnikom, nižje stroške postopkov in možnost uporabe varnih elektronskih predalov.

Dokumentni sistem GovernmentConnect je namenjen zlasti občinam, tako kot sistem Krpan ga je razvila razvojna hiša Marg. GovernmentConnect omogoča občinam popolno kompatibilnost pri izmenjavi dokumentov z javno upravo. Zaposlenim v občinah to omogoča najhitrejšo in najbolj optimalno pot pri procesih z ustanovami javne uprave.

3. INVESTICIJA ALI NAJEM?

Nimate predvidenih sredstev za investicijo v dokumentni sistem? Avtenta kot hčerinsko podjetje Telekoma Slovenije omogoča najem storitve dokumentnega sistema (BCaaS). To pomeni, da plačujete zgolj mesečno storitev za najem dokumentnega sistema v oblaku, ni pa vam treba poskrbeti niti za investicijo v serverje.

Kako do dokumentnega sistema?

Dokumentni sistem GovernmentConnect omogoča svojim uporabnikom hitrejše in učinkovitejše delo od kjerkoli. Omogoča jim lažji pregled nad postopki in dokumenti.

Vas zanima več? Pišite nam na sasa.spolar@avtenta.si

Preberite tudi

6 razlogov, zakaj občine potrebujejo najboljši dokumentni sistem
Preberi več
Digitalizacija tudi od občin zahteva agilno vodenje procesov
Preberi več
Kako v množici različic sploh slediti spremembam v dokumentu?
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.