Info portal

Ali lahko direktor vodi podjetje prek telefona?

Objavljeno v kategoriji Članek za 3 minute, 15 sekund branja Avtor članka:

Ali lahko direktor podjetja vse informacije o ključnem dogajanju v podjetju dobi na telefonu? Kako lahko ustanovitelj družinskega podjetja, ki se želi umakniti iz operativnega vodenja podjetja, še vedno spremlja glavne parametre o poslovanju podjetja? Ker je digitalizacija temeljito spremenila delovne procese in ker je epidemija pokazala, da je precej poklicev možno opravljati na daljavo, je zelo aktualno vprašanje, ali je možno opravljati tudi službo direktorja ali lastnika podjetja na daljavo? Kakšna orodja bi potreboval, da bi bdel nad podjetjem, četudi ne bi bil fizično prisoten v podjetju?

Vsekakor odgovorna oseba potrebuje podatke, ki odražajo dejansko stanje in mu verjamejo tudi revizorji. Da lahko pride do teh podatkov, mora biti v ozadju informacijski sistem, ki je transparenten in vreden zaupanja. Obenem mora biti informacijski sistem povezan oziroma integriran, saj drugače ne more zbirati podatkov v realnem času in jih spreminjati v kazalnike, torej v agregirane množice podatkov. Te podatke je treba dobiti hitro in na verodostojen način, vsi dogodki v podjetju se morajo odraziti v podatkih. Na primer: Izdaja fakture se mora neposredno pokazati kot odprta terjatev do kupca. Prav tako, koliko je na današnji dan novih prodajnih naročil. Ali pa, ali so na današnji dan kakšni zastoji v proizvodnji. Zelo pomemben podatek, koliko je bilo reklamacij prejšnji teden. Predvsem pa, kakšno je stanje na računu in koliko je zamud pri plačilih.

Da lahko direktor dnevno dobiva takšne podatke, potrebuje povezan sistem. Sistem, ki prepriča direktorje z zanesljivostjo in učinkovitostjo prikazovanja podatkov, je SAP oziroma oblačna rešitev SAP As A Service, ki ponuja analitiko o vseh ključnih dogodkih v podjetju. Uporaba je zelo enostavna: zelene številke direktorju sporočajo, da je lahko miren; oranžne številke ga opozarjajo, da mora biti pozoren; rdeče številke pa zahtevajo njegovo ukrepanje. Analitika v sistemu SAP mu takoj da odgovor, kdo je v podjetju nosilec posameznega kazalnika, torej mu pokaže pristojno osebo za odgovore na njegova vprašanja. Obenem pa osvežena in zanesljiva analiza, ki jo direktor dnevno dobi na svoj telefon, zaposlene razbremeni, da ni treba vsakodnevno pripravljati podatkov, saj jih sistem samodejno ustvarja in zbira sam. Poleg ažurnosti in transparentnosti podatkov, ki jim verjamejo tudi revizorji, je za analitiko v sistemu SAP treba poudariti še, da sistem omogoča dostop do podatkov vsem, ki so pooblaščeni za vpogled. Tako vsi dobijo iste informacije, ni razhajanj med oddelki.

Po vsem povedanem verjetno ostajata samo še dve vprašanji.

Prvo je: Kako do sistema, ki bo direktorju in pooblaščenim osebam v podjetju omogočal tako kakovostno raven analize, ki bo dostopna na telefonu?

Odgovor je sestavljen iz treh korakov:

  1. Prvi korak: Odločitev za sistem SAP.

  2. Drugi korak: Uvedba sistema SAP.

  3. Tretji korak: Definiranje kazalnikov in začetek njihove uporabe.

Drugo vprašanje pa je, zakaj izbrati Avtento kot ponudnika sistema SAP.

Vodja SAP rešitev pri Avtenti Igor Kavčič pravi: »Ko izberete podjetje Avtenta, dobite vse opisane funkcionalnosti v enem paketu, lahko tudi kot storitev v oblaku. Zagotavljamo vam integriran sistem, vso strokovno podporo in dodelane kazalnike KPI, ki jih boste spremljali tudi na vašem telefonu.«

Najboljša proizvodna podjetja uporabljajo sistem SAP. Če se tudi vi želite pridružiti najboljšim in najbolj modernim slovenskim proizvodnim podjetjem, ki skrbijo za svojo rast in razvoj, s tem pa za zadovoljstvo svojih zaposlenih, lastnikov in kupcev, vam pošljemo podrobnejšo predstavitev paketa SAPaaS.

Pišite nam na naslov ivan.papic@avtenta.si in potrudili se bomo, da najdemo najbolj optimalno rešitev za vaše podjetje.

Najboljši prisegajo na sistem SAP. Dovolite, da navdušimo tudi vas!

Preberite tudi

Skrita moč številk - TOP 3 poročila za proizvodna podjetja
Preberi več
Kakovost ima svojo ceno. Kakšna pa je vloga sistema SAP pri zagotavljanju kakovosti?
Preberi več
Kakšne koristi podjetju prinaša hitra in učinkovita podpora pri sistemu SAP
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.