Info portal

Dokumentni sistem Feniks spreminja Državno odvetništvo

Objavljeno v kategoriji Članek za 3 minute, 29 sekund branja Avtor članka:

Avtenta se je ponosno podpisala pod še en uspešen kompleksen projekt. Rešitev za celovito brezpapirno poslovanje, namenjeno javnemu sektorju – JusticeConnect, smo implementirali na Državnem odvetništvu, ki si je s tem zagotovilo vse prednosti, ki jih nudi e-poslovanje.

Odvetniška in sodna panoga sta znani po obsežnosti dokumentacije, ki mora biti natančno upravljana, po občutljivosti obravnavanih podatkov in pomenu upoštevanja časovnih omejitev. Rešitev, ki lahko zagotovi optimizacijo teh procesov ob zagotavljanju vseh zahtev, zato pomeni izjemno izboljšavo v poslovanju in lahko prinese občutne prihranke. Vsem zahtevam, ki jih je treba zagotoviti v tako velikem in kompleksnem sistemu, pa ni kos vsak produkt.

Avtenta je v sodelovanju s podjetjem Margis, ki je sistem še dodatno prilagodilo posebej za potrebe Državnega odvetništva, Telekomom Slovenije in ostalimi podjetji v konzorciju dosegla, da je bil projekt izveden v roku. Državno odvetništvo je rešitev za brezpapirno poslovanje poimenovalo Feniks.

Namen projekta
Državno odvetništvo si je prizadevalo poenostaviti izvajanje aktivnosti, povečati produktivnost zaposlenih, izboljšati kakovost procesov ter posodobiti poslovanje in zmanjšati administracijo pri izvajanju poslovnih procesov. Uvedba elektronskega poslovanja je odpravila administrativna bremena, časovne izgube ter povečala učinkovitost, omogočila pa bo tudi uspešno opravljanje zakonskih nalog in pristojnosti.

Potek implementacije
Za Državno odvetništvo smo pripravili enoten centraliziran informacijski sistem, ki ga lahko uporablja na vseh ravneh. Izjemno pomembno pa je bilo tudi, da poleg hitrosti zagotovimo varno elektronsko izmenjavo podatkov.
Projekt smo izvedli v rekordnem času devetih mesecev, kar nam je omogočilo predhodno poznavanje panoge in dolgoletne izkušnje z implementacijo kompleksnih rešitev. Ves čas smo aktivno komunicirali s stranko, bili prevajalec med razvojem ter ključnimi uporabniki in tako poskrbeli za tekoče doseganje mejnikov v projektu.

Rezultati
Sistem Feniks z novimi zmogljivostmi in v okviru optimiziranega poslovnega procesa predstavlja orodje za delo vseh deležnikov procesa, orodje za komunikacijo, pripravo elektronske dokumentacije, sledenje spremembam, orodje za poročanje in nenazadnje zbirko znanja. Državni odvetniki bodo lahko svoje delo opravljali krajevno neodvisno, na vseh točkah pa bodo s pomočjo tehnoloških rešitev nemoteno, hitro in preprosto dostopali do vseh virov (spisov, internih zbirk podatkov, javnih zbirk podatkov ipd.), potrebnih za svoje delo. Pri pripravi dokumentov si bodo pomagali z učinkovitimi, uporabnikom prijaznimi rešitvami, medtem ko jim bosta umetna inteligenca in obsežna notranja podatkovna zbirka pravne prakse za njihovo področje dela v veliko pomoč pri učinkovitejšemu in hitrejšemu reševanju zadev.

Generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan: »Veseli nas, da smo s prenovljenim dokumentnim sistemom tudi na državnem odvetništvu začeli v bistveno večjem obsegu izkoriščati prednosti, ki jih prinaša digitalizacija. Prihranki časa, zmanjšanje administrativnega dela ter hitrost in zanesljivost elektronskega dokumentnega sistema bodo izboljšali naše delo in povečali zadovoljstvo naših strank. Naša delovna skupina je s predstavniki Avtente odlično sodelovala.«

Mojca Skok, vodja področja ePoslovne rešitve, Avtenta: »Pri projektu za Državno odvetništvo smo ponosni na odličnost izvedbe, še posebej glede na kratek rok. Znova smo pokazali, da sta naša prednost odličen produkt in izjemno procesno znanje. Hkrati se zavedamo, da je za popoln uspeh projekta potrebno sodelovanje vseh deležnikov. Delo na projektu nam je bilo v izjemno zadovoljstvo, saj je naročnik izkazal visoko stopnjo angažiranosti, hitrost pri odločanju ter bil odličen igralec v projektnem timu.«

Ob uspešnem zaključku projekta se je ekipa srečala z ministrico za pravosodje, ki je vsem čestitala za hitro uvedbo sistema, za kar si je Državno odvetništvo prizadevalo že dalj časa.

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.