Info portal

Interseroh za 43 odstotkov zmanjšali porabo papirja in tiskanja

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 22 sekund branja Avtor članka:

Za Interseroh je trajnostni razvoj v središču strategije podjetja. Tako že od samega začetka uspešno razvijajo trajnostne rešitve brez odpadkov oziroma »zero waste solutions«. Na področju trajnostnega ravnanja z odpadnimi produkti razvijajo koncept krožnega gospodarstva, s katerim zapirajo zanke, preprečujejo nastajanje odpadkov in ohranjajo naravne vire.

Podjetje izvaja tudi razvojnoraziskovalno dejavnost, v okviru katere odkriva inovativne rešitve za zaščito naravnih virov in preprečevanje njihove nepotrebne porabe, s čimer spodbuja trajnostni razvoj.

»V proces prehoda na brezpapirno poslovanje so vključeni zaposleni z vseh oddelkov, saj le tako lahko zajamemo vse značilnosti posameznih področij in ustvarimo najbolj ustrezno in učinkovito spletno mesto digitalnih dokumentov,« je razložila Figljeva. Najpomembnejša koraka priprave za prenos poslovanja v elektronsko obliko sta po mnenju Figljeve zajem in pretvorba vseh informacij iz dokumentov. Za poslovanje podjetja pa najpomembnejšo izboljšavo pomeni uvedba sistema elektronskih računov, dobavnic, naročilnic in prodajnih ponudb.

Zaradi želje po povišanju dodane vrednosti ter na drugi strani zmanjšanja porabe virov so se v Interserohu odločili za uvedbo brezpapirnega poslovanja. Po pregledu ponudbe na trgu so brezpapirno poslovanje vzpostavili v sodelovanju s podjetjem Avtenta in uporabo dokumentnega sistema BusinessConnect v oblaku Telekoma Slovenije.

»V proces prehoda na brezpapirno poslovanje so vključeni zaposleni z vseh oddelkov, saj le tako lahko zajamemo vse značilnosti posameznih področij in ustvarimo najbolj ustrezno in učinkovito spletno mesto digitalnih dokumentov,« je razložila Figljeva.

PREBERI VEČ

[članek je bil 11. 7. 2019 objavljen v časniku Finance]

 

Preberite tudi

Uvedba brezpapirnega poslovanja je priložnost za nov začetek
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.