Info portal

Kaj potrebujejo zmagovalci leta 2023

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 3 sekunde branja Avtor članka:

Odgovoriti želim na tri ključna vprašanja, ki bodo bistvena v letu 2023 za vaše podjetje pri načrtovanju ter izvajanju poslovne strategije in razvoja IT.

Kaj potrebujejo zmagovalci leta 2023?

Če smo se v podjetjih zadnja tri koronska leta spopadali s težavami na področju dobave, prekinjenimi dobavnimi verigami in težavami pri sestavljanju kosovnic, pa tudi z vprašanji, kako vsa naročila v proizvodnji pravočasno proizvesti, prihajamo v zelo drugačne okoliščine. Še vedno bo pretežni del prihodnjega leta izziv inflacija, toda utemeljen je strah, da se bo treba za naročila mnogo bolj potruditi. Predvsem iz nemškega in italijanskega trga prihajajo opozorila pred recesijo.

To pa so okoliščine, v katerih nam lahko dobra informacijska podpora še bolj koristi.

Zakaj odločitev za SAP v 2023?

To je vprašanje predvsem za podjetja, ki še niso na sistemu SAP, vendar pa je obseg poslovanja že takšen, da potrebujejo zanesljivo poslovno informatiko, ki bo dala odgovore na točno določena vprašanja, potrebna za poslovanje in odločanje. Nove zunanje okoliščine poslovanja silijo podjetja tudi k pregledu obstoječih poslovnih procesov in možnostim za znižanje stroškov. Prehod na SAP s čim bolj standardno funkcionalnostjo običajno tako prinaša tudi prevetritev in optimizacijo procesov, kar pozitivno vpliva tako na izvajanje procesov kot na znižanje stroškov vzdrževanja.

Zakaj analiza prehoda na novi SAP?

Avtentini svetovalci vsem podjetjem, ki že uporabljate sistem SAP, predlagamo izdelavo analize, ki vam bo dala neposredne in transparentne odgovore, med drugim tudi naslednja:

 

  1. Pregled obstoječih glavnih procesov, ki jih ima podjetje podprte s SAP-om, ter priporočila, kje in kako se lahko izboljšajo z uvedbo SAP S/4HANA.
  2. Nabor standardnih procesov v SAP S/4HANA, ki bi lahko podprli glavne procese v podjetju. Pri vsakem procesu komentar oziroma priporočilo, kaj lahko prinese standardni proces.
  3. Licenčni vidik: simulacija vpliva na licence ob prehodu na SAP S/HANA.
  4. Primerjavo obeh opcij prehoda v SAP S/4HANA (brownfield vs. greenfield) ter priporočila za vodstvo.
  5. Koliko pri različnih opcijah znašajo stroški za vašo informatiko v prihodnjih petih letih

Preberite tudi

Kako dobro poznate vaše zaposlene, kakšne kompetence in veščine imajo?
Preberi več
Digialni pomočnik kadrovskih strokovnjakov v kadrovski službi
Preberi več
Nasvet kadrovske strokovnjakinje: Kakšne službe privlačijo mlade v proizvodna podjetja
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.