Info portal

Kako zasebno mobilno omrežje 5G dopolnjuje SAP sistem v proizvodnji

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 33 sekund branja Avtor članka:

Uvedba zasebnih mobilnih omrežij v poslovno okolje prinaša vrsto prednosti, ki zagotavljajo visoko stopnjo zanesljivosti, prilagodljivosti, zmogljivosti in učinkovitosti.

Prednosti tovrstnih omrežij smo nedavno predstavili v INO.LAB-u, demonstracijskem okolju zasebnega mobilnega 5G-omrežja v Telekomu Slovenije; demonstracijsko okolje je namenjeno podjetjem, raziskovalnim in akademskim organizacijam, kupcem in ostalim zainteresiranim deležnikom.

Na dogodku je Avtenta predstavila avtomatiziran logistični proces v SAP okolju s poudarkom na avtomatizirani izdaji blaga v skladišču. Petra Cep je demonstrirala delovanje pametne tovarne, kjer avtomatizirani procesi od prejema naročila do odpreme blaga potekajo hitro in učinkovito, saj SAP omogoča optimalen nadzor, popolno avtomatizacijo ter izboljšano uporabniško izkušnjo s SAP Fiori.

Poudarjena je bila integracija sistema SAP z zunanjimi sistemi, pri čemer je bil AGV (avtomatizirano vodeno vozilo) vključen pri avtomatiziranem internem premiku blaga. Celoten pregled nad procesom in koraki je bil izveden preko uporabniškega vmesnika SAP Fiori, ki ne samo prispeva k večji učinkovitosti procesa, temveč tudi omogoča optimalno sledenje in upravljanje procesnih tokov. Predstavitev smo zaključili s skeniranjem QR kode, ki je izvedla izdajo blaga.

Prednosti uvedbe zasebnih mobilnih omrežij v proizvodnji so izjemne:

  • Povečana produktivnost: samodejna sinhronizacija pregleda prodaje z izvedenimi akcijami in neposredno povečevanje produktivnosti.
  • Optimizacija procesov: hitrejša in bolj učinkovita kreacija prodajnega naloga ter pregled izhodnih dobav optimizirata poslovne procese SAP strank.
  • Natančnost in avtomatizacija: z integracijo tehnologije dosežemo popolno avtomatizacijo vse do izdaje blaga, kar zagotavlja natančnost in hitrost pri vseh potrebnih korakih v procesu.

Uporabniki sistema SAP tako dosežejo izjemne koristi, ki vključujejo večjo učinkovitost, natančnost ter optimizacijo logističnih in proizvodnih procesov. Zasebna mobilna 5G-omrežja predstavljajo ključno orodje za inovativna podjetja, ki stremijo k naprednim digitalnim rešitvam.

Preberite tudi

Kako uspešno poslovati, ko pa je dobava materialov tako nezanesljiva?
Preberi več
Kdaj sistem SAP prinaša koristi podjetju?
Preberi več
Kakšne koristi podjetju prinaša hitra in učinkovita podpora pri sistemu SAP
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.