Info portal

Kakšne so novosti za uporabnike dokumentnega sistema BusinessConnect

Objavljeno v kategoriji Članek za 3 minute, 49 sekund branja Avtor članka:

Digitalizacija je dobila gravitacijski pospešek. Zato smo dokumentni sistem BusinessConnect, ki ga več kot 7.000 uporabnikom ponuja Avtenta, nadgradili z novimi zmožnostmi in funkcionalnostmi. Cilj je bil, kako čim bolj olajšati delo od kjerkoli in kadarkoli, a še vedno zadostiti varnostnim standardom na področju upravljanja z dokumenti.

Poglejmo najprej dve ključni novosti letošnje jeseni:

Varno oddaljeno elektronsko podpisovanje dokumentov

Razvojna hiša Marg že od samega začetka znotraj dokumentnega sistema BusinessConnect omogoča digitalno podpisovanje dokumentov z lastno razvito podpisno komponento. V sodelovanju s komercialnimi ponudniki oddaljenega kvalificiranega podpisovanja pa je uporabnikom BusinessConnect dokumentnega sistema zagotovila dodatno zakonsko skladno elektronsko podpisovanje dokumentov tako z internimi, kot tudi z zunanjimi uporabniki sistema brez omejevanja na napravo.  

Ko boste na primer na poti in boste pri sebi imeli zgolj vaš mobilni telefon, na katerem pa trenutno ni možno hraniti osebnega kvalificiranega digitalnega potrdila, boste prek naprave po svoji izbiri lahko dokument podpisali oddaljeno in varno, saj boste uporabili mehanizme varne avtentikacije neposredno iz vaše mobilne naprave, medtem ko bo zaupanja vreden komercialni ponudnik zagotovil varen podpis z vašim kvalificiranim potrdilom iz oblaka.

Razširitev varne izmenjave dokumentov prek dodatnih komunikacijskih kanalov

Odlika dokumentnega sistema BusinessConnect je tudi, da resnično omogoča delo od doma. Razvijalec dokumentnega sistema Marg se je povezal s ponudniki varnega elektronskega vročanja, ki zagotavljajo elektronsko vročanje poslovno kritičnih dokumentov prek varnih, zaupanja vrednih elektronskih predalov. Uporabniki dokumentnega sistema BusinessConnect lahko strankam elektronsko vročajo in tudi prejmejo poslovno kritične elektronske dokumente prek varnih elektronskih poti, pri čemer pa stranke, ki si izmenjujejo dokumente, prejmejo tudi pravno veljavno potrdilo o uspešnosti vročenega elektronskega pisma.

Kam gre prihodnji razvoj BusinessConnecta?

Še pomembneje za vse uporabnike pa je, katere nove funkcionalnosti načrtuje razvojna hiša Marg za svoj sistem BusinessConnect. Kaj torej lahko uporabniki pričakujejo v prihodnje?

Področje umetne inteligence in strojnega učenja so teme, s katerimi se srečujemo praktično na vsakem koraku, zato je to tudi priložnost za razvoj dokumentnih sistemov. Marg bo področje umetne inteligence in strojnega učenja postopoma vključeval v dokumentni sistem BusinessConnect, saj bo prav to področje pripomoglo k zmanjševanju ročnega dela uporabnikov sistema. Samodejna prepoznava tipa dokumentov na osnovi strojno prebrane vsebine, klasifikacija in uvrščanje dokumentov v prave zadeve in aktiviranje pravih procesov, napredni zajem podatkov z dokumentov z možnostjo strojnega učenja sistema bodo v prihodnje omogočile uporabnikom manj ročnega dela ter več časa za bolj kreativne naloge. 

Zato lahko v prihodnje pričakujemo še tesnejšo integracijo z Microsoftovimi orodji. Če je bila to v preteklosti zlasti elektronska pošta MS Outlook, gre nadaljnji razvoj v smeri povezovanja dokumentnega sistema BusinessConnect z orodjem Microsoft Teams. Uporabniku tako ne bo več treba za vsako nalogo v sistemu BusinessConnect preklapljati med različnimi okolji, temveč bi lahko prek MS Teamsov na primer potrdil prejeti račun v dokumentnem sistemu.

Strategija razvoja BusinessConnecta predvideva tudi podporo z zbirko aplikacij in povezovalnikov Microsoft Power Apps. Ideja je, da bo možno prek teh aplikacij dostopati do enostavnih procesov, kot so na primer potni nalogi ali potrjevanje odsotnosti. Prav tako je tudi predvidena integracija s poslovno analitiko Microsoft Power Bi, kar bo zlasti olajšalo pripravo poročil in vizualizacijo podatkov.

V strategiji nadaljnjega razvoja dokumentnega sistema BusinessConnect je med prioritetami tudi preizkušanje različnih tehničnih zmogljivosti, ena od njih je uporaba umetne inteligence na področju prevajanje govora v tekst in obratno. Uporabniški scenariji še niso definirani in jih bodo Margovi razvijalci izoblikovali skupaj z uporabniki dokumentnega sistema. Scenariji, o katerih v Margu za zdaj razmišljajo, so, da bi lahko uporabnik sistema narekoval vsebino za kreiranje dokumenta, ali pa na primer z govorom kot glasovnim ukazom potrdil račun v procesu likvidacije prejetega računa.

Kaj lahko pričakujejo uporabniki dokumentnega sistema v prihodnje?

Dejan Blatnik, vodja prodaje v podjetju Marg: »Če smo še pred poldrugim letom naše poslovanje bodisi interno bodisi s partnerji in dobavitelji izvajali na tradicionalen ali hibriden način, nas je nova realnost prisilila, da smo bolj pogumno odjadrali v smer popolnega elektronskega poslovanja. V Margu smo zato še enkrat prevetrili prioritete na področju načrtovanega razvoja novih funkcionalnosti ter v ospredje potisnili tiste, ki našim uporabnikom omogočajo prilagoditev poslovanja trenutno aktualnim razmeram in trenutnim ključnim potrebam«.

Preberite tudi

Zdaj je pravi čas za odločitev za dokumentni sistem
Preberi več
Kako zaposlene prepričati, da začnejo uporabljati dokumentni sistem?
Preberi več
6 razlogov, zakaj občine potrebujejo najboljši dokumentni sistem
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.