Info portal

Koliko časa si lahko privoščite poslovanje brez interneta?

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 30 sekund branja Avtor članka:

Da je naša elektronska pošta shranjena v oblaku, nam je samoumevno. Koliko pa je samoumevno, da je vaš poslovno-informacijski sistem v oblaku? Poglejmo različne možnosti, kaj je bolj smiselno za podjetje iz ekonomskega in varnostnega vidika, ko se v podjetju odločijo za sistem SAP.

Prvič: Kaj se lahko zgodi v oblaku?

Če se podjetje odloči, da bo imelo sistem SAP v oblaku, se mora zavedati tudi, kaj se lahko zgodi, če bodo na primer kdaj v okolici njihovih proizvodnih prostorov potekala gradbena dela in bi se zgodilo, da bager prekoplje optični kabel. To pomeni, da je podjetje odrezano od svetovnega spleta. Kako kritično je poslovanje, če je podjetje brez poslovno-informacijskega sistema? Lahko zdrži brez njega le nekaj minut, lahko pol ure ali lahko en dan? Glede na ta odgovor sledi odločitev, ali podjetje potrebuje tudi rezervno povezavo do spleta.

Drugič: Ali je bolje imeti strežnike v svojih prostorih?

Ali je torej za podjetje bolj optimalno, da načrtuje investicijo in kupi lastne strežnike ter vzdržuje ekipo, ki skrbi za poslovno-informacijski sistem? Če se nagibate k tej rešitvi, saj vas je zgoraj opisani primer morebitne nesreče z bagrom prestrašil, da ne zaupate storitvam v oblaku, potem si morate odgovoriti tudi na vprašanja, kako pa sami skrbite za varnost vašega poslovno-informacijskega sistema. Ne govorimo zgolj o zavarovanju pri zavarovalnici, temveč o tem, kako je vaše podjetje fizično zavarovano pred poplavo ali izpadom elektrike? Koliko časa imate zagotovljeno rezervno napajanje, če pride do izpada elektrike? Kako pa je s podatki v primeru požara, je back-up na oddaljeni lokaciji v drugem mestu?

Tretjič: Najem, ki ne potrebuje investicije, za varnost pa je poskrbljeno

Izkušnje in preračuni kažejo, da je storitev sistema SAP v oblaku v primerjavi z lastno infrastrukturo bolj zanesljiva, bolj varna in cenovno primerljiva, kot če bi jo imeli v svojem podjetju, pravi vodja SAP rešitev na Avtenti Igor Kavčič. Če se odločite za sistem SAP kot najem, ki ga ponuja Telekom Slovenije, dobite v paketu SAPaaS (SAP as a Service) celovit nabor storitev in funkcionalnosti, ki jih potrebuje vaše podjetje na področju poslovne informatike. Zaradi tega se lahko zaposleni v podjetju osredotočijo na svojo osnovno dejavnost, s katero podjetje ustvarja prihodke, obenem pa se lahko zanesete na najboljši informacijski sistem v Evropi. Pri tem pa ni treba nameniti sredstev za investicijo, saj vam je sistem na voljo v obliki storitve. Istočasno z najemom pri Telekomu Slovenije dobite tudi vso uporabniško podporo in hitro odzivnost pri prilagajanju rešitvam.

Kako do sistema SAP?

Se zavedate, da v vašem podjetju potrebujete sistem SAP, a tehtate med investicijo ali najemom?

Naj za vas najdemo finančno najbolj optimalno rešitev kako do sistema SAP. Pišite nam na ivan.papic@avtenta.si.

Preberite tudi

Kakovost ima svojo ceno. Kakšna pa je vloga sistema SAP pri zagotavljanju kakovosti?
Preberi več
Kakšne koristi podjetju prinaša hitra in učinkovita podpora pri sistemu SAP
Preberi več
Poznate te tri ključne prednosti novega sistema SAP S/4HANA?
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.