Info portal

Livarna Titan z rešitvami SAP optimizira proizvodnjo in znižuje stroške

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 25 sekund branja Avtor članka:

Livarna Titan, ena od naslednic industrijskega velikana Titan Kamnik, ima v svojem prodajnem portfelju dva tisoč različnih ulitkov iz bele temprane litine, ki jih prodaja približno 200 kupcem v 36 državah, večinoma v Evropi. Kompleksnost proizvodnje družbi pomaga upravljati poslovni informacijski sistem SAP.

In kako jim SAP pomaga pri njihovi proizvodnji? »Sistemi ERP so pomembni za delovanje podjetja. Z rešitvami SAP imamo podprte vse poslovne funkcije, od finančne, kadrovske, računovodske, proizvodne ... Ti sistemi morajo biti povezani v celoti in se dopolnjevati, da lahko vsak, ki potrebuje informacijo, to dobi. Vnos posameznega podatka je samo enkrat, odvisno od narave poslovnega ali proizvodnega procesa, kar je odločilno. Včasih ni bilo tako. Pomembna je tudi nadgradnja teh informacij, da znaš iz podatkov izluščiti informacije, ki so pomembne za aktivnosti in privedejo do boljših rezultatov. Se pravi, večja produktivnost, bolj zanesljiva proizvodnja z manj izmeta, časovna komponenta, da se stvari čim prej končajo, nižji stroški,« je povedal Drago Brence, direktor in lastnik Livarne Titan.

»SAP podjetju, ki ima na eni strani potrebe kupcev, na drugi pa zahteve po čim bolj optimalnem izvajanju proizvodnje, pomaga pri sprejemanju pravih odločitev. Katerega kupca obravnavati prednostno, katerega zamakniti na poznejši čas, kako združevati količine v proizvodnji in podobno. Ko dobivaš zahteve od kupcev, lahko proizvodnjo kombiniraš tako, da gre optimalno naprej. Proizvodnim podjetjem SAP ERP resnično prinaša koristi. Zlasti v povezavi prodaje in proizvodnje. Da oboji vidijo eno resnico,« je poudaril Igor Kavčič, vodja prodaje rešitev SAP v podjetju Avtenta

PREBERI VEČ

Preberite tudi

Uporabniki SAP najbolj enostavno do poslovnih poročil
Preberi več
Proizvodna podjetja lahko z rešitvijo SAP ERP veliko pridobijo
Preberi več
Za SAP ne potrebujete milijona (evrov)!
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.