Info portal

Nadaljnji razvoj gospodarstva na temeljih tehnologije 5G

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 5 sekund branja Avtor članka:

Razvita informacijsko-komunikacijska infrastruktura je pogoj za uspešen razvoj gospodarstva ter digitalizacijo posameznih panog in podjetij. Da bo svojim uporabnikom tudi v prihodnje omogočal vrhunsko uporabniško izkušnjo, hkrati pa zagotovil nadaljnji tehnološki razvoj celotne družbe in digitalizacijo gospodarstva, je Telekom Slovenije kot najnaprednejši slovenski ponudnik IKT-storitev vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G). Telekom Slovenije je ta odločen razvojni korak naredil v obstoječem frekvenčnem spektru, ki ga sicer uporablja tudi za omrežje LTE/4G.

Najnovejša generacija mobilnih omrežij 5G odgovarja potrebam sodobne družbe, za katero je na eni strani značilna hitra rast mobilnega prenosa podatkov, na drugi pa zahteva po vedno večji digitalizaciji.

»5G bo omogočil fleksibilnost in optimizacijo strojev in robotov, preko senzorike bo zagotavljal še višjo raven kakovosti produktov, predvsem pa tudi personalizacijo naročil, kar je eden od temeljev industrije 4.0. V praktično vseh gospodarskih vejah bo 5G omogočil dodatne funkcionalnosti za še učinkovitejše delovanje. S 5G v kombinaciji z vrhunskimi poslovnimi rešitvami bo možno izkoristiti pomemben del potenciala, ki ga prinaša digitalizacija«, poudarja Primož Kučič, direktor Poslovnega trga v Telekomu Slovenije in direktor Avtente.

Podjetje, ki bo delovalo digitalno, bo deležno novih poslovnih priložnosti in učinkovitejšega poslovanja zaradi poenostavljenih in hitrejših procesov, kar v praksi predstavlja tudi večjo produktivnost in z njo razvoj in konkurenčnost podjetja. Z uporabo Avtentinih rešitev podjetja pridobijo tehnologijo, ki uporabniku omogoča nove načine komuniciranja, spodbuja inovacije ter povezovanja z globalnimi podjetji. Za uspešno digitalno transformacijo poslovanja potrebujejo informacijski sistem, ki bo služil organizaciji in njegovi viziji. Najnovejši inteligentni ERP sistem SAP S4/HANA prinaša konkretne izboljšave in pridobitve, ki zagotavljajo pregled vseh delovnih področij, možnost preglednega planiranja virov, vodstvenim kadrom pa nudi podporo pri sprejemanju odločitev v realnem času na podlagi analitično pridobljenih podatkov. 

Avtenta v sodelovanju s Telekomom Slovenije zagotavlja celovite rešitve, povezljivost z vodilnim 4G, 5G in IP-omrežjem, pa tudi ERP-sisteme in rešitve za brezpapirno poslovanje z najvišjimi varnostnimi standardi. Uvedba tovrstnih rešitev je izvedljiva brez začetne naložbe, s predvidljivimi in fiksnimi mesečnimi stroški, ki so primerljivi z nakupom novega mobilnega telefona – hitro in enostavno.

Preberite tudi

Digitalni podpis
Hitro, preprosto, varno. Vse to je digitalno podpisovanje.
Preberi več
SAP S4/HANA
Z rešitvijo SAP S/4HANA do prebojev pri poslovanju v industriji 4.0
Preberi več
Župan Občine Braslovče stavil – in zmagal
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.