Info portal

Poznate te tri ključne prednosti novega sistema SAP S/4HANA?

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 37 sekund branja Avtor članka:

Ko je vodstvo podjetja prišlo do spoznanja, da so s svojim ERP sistemom prišli do točke, ko je zaradi obsega poslovanja in številnosti različnih funkcij v poslovnih procesih potrebna radikalna sprememba v sistemu, je sledilo tradicionalno razmišljanje, kako do novega poslovno-informacijskega sistema. Ta proces razmišljanja in odločanja je v podjetju zahteval veliko analiz in predvsem razpoložljivih investicijskih sredstev. Zgolj za nakup lastne strojne opreme je podjetje, seveda odvisno od velikosti podjetja, moralo zagotoviti od 20.000 za najmanjša pa do 200.000 evrov za večja podjetja.

Uspešno, dobičkonosno, agilno in konkurenčno podjetje si danes vsega tega ne želi in verjetno niti ne more več privoščiti na zgoraj opisani način. Dovolite, da vam predstavimo možnosti za vrhunski poslovno-informacijski sistem SAP S/4HANA, ki poenostavlja upravljanje s poslovnimi procesi in prinaša nove funkcionalnosti. To pa vam kot najem omogoča Telekom Slovenije v svojem oblaku. Tri ključne prednosti za takšno rešitev so naslednje:

1. prednost: Skrb za vzdrževanje ni več vaša skrb

Posledica prehoda iz starega sistema SAP v novo različico SAP S/4HANA z oblačno rešitvijo pri Telekomu Slovenije prinaša kot prvo prednost, da podjetje ne potrebuje posebnega, ločenega, varovanega in klimatiziranega prostora z dvojnim napajanjem, kamor bi namestilo strežnike in drugo potrebno strojno opremo. Posledično ne potrebuje več sistemskih strokovnjakov za vzdrževanje, niti nima več skrbi za redno posodabljanje sistemske programske opreme na lastnih strežnikih. Odpade skrb za varnost v primeru potresa, poplave, strele ali druge naravne nesreče.

2. prednost: Ni več treba načrtovati investicije

Odpade skrb, da je treba vsakih pet let kupiti nove strežnike, torej ni več potrebno načrtovati investicije. Posledično tudi odpade skrb za usposabljanje zaposlenega, ki skrbi za strežnike. Za finančnike je to najlažje pojasniti s spremembo CAPEX v OPEX: podjetje ima predvidljive stroške za obdobje najema (OPEX), ni pa potrebna investicija (CAPEX).

3. prednost: Lahko se posvetite svoji osnovni dejavnosti

Ko skrb za SAP S/4HANA prevzameta Avtenta in  Telekom Slovenije, se lahko podjetje v celoti osredotoči na svojo osnovno dejavnost. Ne potrebuje več visoko usposobljenih SAP specialistov, ki so na trgu zelo zaželen kader in posledično tudi drag kader, saj to njihovo storitev po tržni ceni zagotavlja Telekom Slovenije. Vodilni slovenski telekomunikacijski operater ima namreč ekipo 30 strokovnjakov, ki so SAP specialisti, saj imajo strokovno znanje pri poznavanju procesov v podjetjih, imajo izkušnje in imajo znanje o sistemu SAP S/4HANA.

Podjetje s tem dobi vsaj dve konkurenčni prednosti: nedvomno poveča svojo odzivnost in prilagodljivost na spremenjene tržne razmere ali poslovne priložnosti na trgu, obenem pa lahko dobi zelo hitro nove funkcionalnosti v sistemu SAP S/4HANA. Vsekakor hitreje, kot če bi lastna ekipa morala razviti novo funkcionalnost.

Imate vprašanja, kako lahko vaše podjetje implementira SAP S/4HANA? Pošljite nam vprašanja na ivan.papic@avtenta.si, z veseljem vam bomo odgovorili in svetovali.

Preberite tudi

SAP razkriva, kakšni bodo posli v prihodnosti
Preberi več
S tem orodjem bo planiranje v vašem podjetju veliko bolj zanesljivo in časovno natančno
Preberi več
Zmagovalec letošnjega leta je podjetje Juteks iz Žalca
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.