Info portal

Pustite svojim zaposlenim, da delajo posel, ki koristi vašemu podjetju!

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 49 sekund branja Avtor članka:

Čeprav se vam izraz produktivnost zdi odbijajoč ali pa vsaj nepomemben, je na dolgi rok vse odvisno od produktivnosti. Da bo razumljivo, razložimo to s primerom razvoja države, pa čeprav enako velja za vsako podjetje: Ko produktivnost gospodarstva neke države raste po tri odstotke na leto, vsaka generacija podvoji življenjski standard glede na prejšnjo generacijo. To pomeni, da je blaginja otrok dvojna v primerjavi z njihovimi starši. Če pa produktivnost raste po en odstotek na leto, so potrebne tri generacije, da se življenjski standard podvoji. Kaj to pomeni za podjetje?

Večji kot je delež zaposlenih, ki se morajo ukvarjati z birokracijo in pripravljanjem podatkov, manjša je produktivnost podjetja. Kakšne možnosti ima dober menedžment, da se čim manj zaposlenih ukvarja z birokracijo in pripravo podatkov?

SAP je razvil rešitev SAC, ki podjetjem omogoča, da se njihovi zaposleni ukvarjajo s poslom, ne pa, da zapravljajo čas s pripravljanjem poročil!

Kaj sploh je SAC?

SAC je SAP-ovo analitično orodje nove generacije. Je dinamična analitična aplikacija, ki omogoča avtomatizirano obdelavo podatkov. SAC odlikujejo tri značilnosti:

  1. Omogoča dashboard – to so na primer podatki, kazalci in grafi, ki jih hoče direktor vsako jutro najprej videti.
  2. Omogoča planiranje.
  3. Omogoča napovedno analitiko, ki omogoča hitrejše, boljše in zanesljivejše odločitve.

Za rešitev SAC je značilno, da deluje v oblaku in uporabniku zanj ni potrebno imeti vpeljanega sistema SAP. Omogoča dostop prek internetnih brskalnikov, odlikuje pa jo izjemna enostavna uporaba za pripravo poročil. Ne pozabimo niti omeniti, da deluje vedno na najnovejši različici, poročila pa so uporabniku dostopna kjerkoli in kadarkoli, tudi prek mobilnih naprav. Ob tem stavku je povsem na mestu vprašanje, kako je poskrbljeno za varnost. »SAP zagotavlja najvišje svetovne standarde varovanja podatkov in zasebnosti,« zatrjuje Enis Zornič iz Avtente.

SAC je namenjen vsem, ki v službi sledijo poročilom oziroma se ukvarjajo s poslovnimi podatki: menedžerji, vodje področij, zaposleni v kontrolingu … Če je kdo od naštetih tako navdušen nad PowerPoint prezentacijami, da si ne predstavlja dela brez njih, ga takoj pomirimo: SAC je integriran z Microsoftovim PowerPointom. SAC, za katerega so v SAP prepričani, da je to prihodnost v poročanju, odlikuje tudi to, da je zelo povezan z drugimi sistemi. V SAC lahko pripeljemo podatke iz različnih virov, saj je kompatibilen z skoraj vsemi podatkovnimi bazami.

Načina povezave sta dva: live connection (direktna povezava na izvorni sistem, pri čemer podatki ostanejo na sistemu in se ne hranijo v oblaku) ali vnos podatkov (primeren je zlasti za starejše sisteme, saj podatke prenese v oblak in jih tam tudi obdelujemo). Enis Zornič je prepričan, da je SAC povsem primerljiv z obdelavo podatkov v programu Excel, vendar pa ima to prednost, da se podatkov v oblaku ne da spreminjati in prilagajati. 

Kako naj v našem podjetju pridemo do sistema SAC?

Želite svojemu podjetju rast, zaposlenim pa prihraniti čas, ki so ga doslej potrebovali za pripravo poročil? Družba Avtenta vam nudi storitve SAC. S konkretnimi vprašanji se lahko obrnete na Ivana Papiča, vodjo svetovanja SAP v Avtenti, na naslov ivan.papic@avtenta.si.

Preberite tudi

3 razlogi za SAP
3 razlogi, zakaj je za najboljše zdaj pravi čas za SAP
Preberi več
Kako je koronavirus spremenil naše delo v digitalni prihodnosti
Kako je koronavirus spremenil naše delo v digitalni prihodnosti
Preberi več
Trendi v IT industriji
5 ključnih trendov v IT industriji v 2021
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.