Info portal

Rešitev SAP Transportation Management prevedli v slovenščino

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 34 sekund branja Avtor članka:

Nova različica sistema za upravljanje transporta SAP Transportation Management (SAP TM) je na voljo tudi v slovenščini. Ena njegovih pomembnih funkcionalnosti je orodje za optimizacijo načrtovanja transporta, ki omogoča nižanje stroškov in povečevanje učinkovitosti celotne dobavne verige.  Uporablja ga že več sto  izvajalcev in naročnikov transporta po vsem svetu. Med večjimi uporabniki so špediterska podjetja, pošte, prevozniki ter tudi proizvodna in trgovska podjetja, ki nastopajo kot veliki naročniki ali organizatorji transporta  (med njimi Audi in Continental).

Francoska Pošta na primer sistem uporablja za avtomatizacijo obračunavanja transportnih storitev, največji spletni trgovec v Skandinaviji Komplett pa s sistemom konsolidira naročila svežih živil za dostavo na dom ter načrtuje dostavo z lastnimi vozili, pri čemer upošteva zahteve kupcev glede časa dostave in kraja prevzema.

Spet drug tip uporabe sistema SAP TM predstavlja prevoznik Pañalón, ki z njim upravlja vse dele poslovnega procesa upravljanja multimodalnega transporta v podjetju, od naročila transporta, načrtovanja izvedbe, spremljanja izvedbe do obračuna.

Orodje za optimizacijo načrtovanja transporta omogoča avtomatsko razporejanje naročil transporta na vozila oziroma transportne kapacitete in upoštevanje omejitev v možnostih izvedbe, kot so na primer vozni redi ali urniki, zmogljivosti vozil, nezdružljivosti med tovorom in vozilom, omejitev odpremnih ali dostavnih lokacij in podobno. Rezultat načrtovanja je transportno naročilo, ki je pripravljeno za izvedbo. Hkrati lahko SAP TM avtomatizira tudi izbiro izvajalca za to transportno naročilo na osnovi obstoječih dogovorov, pogodb in cenikov.

Tako kot za ostale module SAP, tudi za SAP TM  obstaja standardna integracija z osrednjim poslovnim sistemom SAP ERP. Integracija je omogočena tudi za druge procese z ostalimi sistemi znotraj ali zunaj podjetja, na osnovi standardnih protokolov za elektronsko izmenjavo podatkov.

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.