Info portal

SAP ERP – celovita poslovna rešitev za fiksen mesečni znesek

Objavljeno v kategoriji Članek za 3 minute, 50 sekund branja Avtor članka:

Zgodbe o tem kako SAP spreminja uspešna podjetja v vodilna na svojem področju dobro poznamo. Enako dobro poznamo tudi sloves, da so SAP rešitve praviloma rezervirane za velika podjetja, ki si lahko privoščijo milijonske investicije v IT tehnologijo. Tako je bilo nekoč. Prednosti in odlike SAP rešitev sicer ostajajo tudi v prihodnje, vendar pa sta se obseg in model ponujanja storitev prilagodila potrebam in zmožnostih srednjih podjetij.

Avtenta in Telekom Slovenije lahko sedaj v srednje velika podjetja uvedeta polnovreden SAP sistem za podobno ceno, kot podjetja danes plačujejo za dobre, a ne nujno odlične rešitve. 

»Zakaj srednje velika podjetja potrebujejo poslovni informacijski sistem, ki je več kot le dober?«

Odgovor je zelo preprost. Vzemimo za primer avtomobil – vse je odvisno od tega za kakšen namen ga potrebujemo. Majhen avto, ki je dober za prevažanje od sestanka do sestanka po mestu, ni najboljši za zelo dolga avtocestna potovanja. V kolikor se nikoli z njim ne peljemo po avtocesti in večino sestankov opravimo v istem mestu, je majhen avto po svoje idealen in poceni. Vendar, če začnemo sestankovati na drugih trgih in moramo prevoziti na tisoče kilometrov v ta namen, potem bo bolje, hitreje, varneje in udobneje, če si omislimo poslovno limuzino.

Prehod na nove, večje dimenzije poslovanja, pravilom zahteva še višjo učinkovitost in odzivnost. Od podjetij, ki vstopajo na nove trge ali se potegujejo za večja naročila, se zahteva veliko kompetenc, torej celovito sposobnost, da se sklenjeni posel izvede pravočasno in nadvse kakovostno. Potrebno je biti enakovreden ali boljši od uveljavljenih igralcev in to na njihovem domačen terenu. Ne zgolj v primarnem poslovanju ali proizvodnji, ampak tudi v vseh podpornih procesih, logistiki, upravljanju s kadri in v drugih vidikih. Prav takrat, ko podjetja posežejo po višjih ciljih, pogosto ugotovijo, da morajo zamenjati obstoječi poslovno-informacijski sistem. Slednji je namreč praviloma služil drugačnemu namenu. Bil je osnovna podpora poslovanju, skrbel je za evidence, osnovno izvajanje procesov, potne naloge, plače in računovodske izkaze. Vse te naloge je dobro opravil.

»Pri rasti in širitvi pa podjetje potrebuje boljši informacijski sistem.«

Če vzamemo avto kot prispodobo za povprečen poslovno-informacijski sistem, le-ta ni zadosten za vsa podjetja, ki imajo ambicijo rasti, se širiti znotraj lastne panoge oziroma celo vstopati v nove niše in segmente. Takšna podjetja potrebujejo poslovno limuzino, kot jo imajo velika podjetja, vendar za razliko od velikih podjetij, ne potrebujejo celotno floto vozil.

Novi SAPaaS model Avtente in Telekoma Slovenije jim omogoča prav to in še več, saj bo strošek najema poslovne limuzine primerljiv z najemom manjšega avta, vendar bo podjetje pridobilo mnogo več. SAP poslovni sistem je standardizirana rešitev, ki prinaša najboljše prakse in procese v posameznih industrijah. Zato so SAP rešitve radikalno drugačne od ostalih rešitev. Srednja podjetja s prehodom na SAP privzamejo način delovanja najbolj uspešnih (večjih) podjetij znotraj panoge, kar hitro vodi do večje učinkovitosti. Skozi uvedbo, SAP svetovalci prilagodijo formule uspeha največjih podjetij na dimenzije in okoliščine posameznega srednjega podjetja. Najboljše prakse podjetjem, ne glede na branžo, prihranijo leta in leta nabiranja izkušenj, spodbujajo nove ideje in obdajo organizacijo s potrebno kondicijo, da poseže po večjih poslih ter vseskozi zadosti najbolj strogim zahtevam svojih partnerjev in kupcev. Na tej točki počiva po svoje najbolj pomenljiva razlika in največji motivator za prehod na SAP informacijski sistem, namreč vlogo skrbnika in oblikovalca boljših zahtev ter predlogov za okrepitev delovanja podjetja, preneha biti odgovornost uporabnikov IT rešitve, ampak se prestavi na stran ponudnika SAP poslovnih rešitev.

Hkrati skrb za delovanje, varnost, in kakovost storitve prevzema ponudnik storitev (Avtenta skupaj s Telekomom Slovenija). Zato  podjetja ne potrebujejo nobenih investicijskih sredstev. V fiksnem mesečnem znesku je zajeto vse, kar podjetje potrebuje na področju poslovno-informacijskega sistema. In ta fiksni mesečni znesek je predvidljiv in enak za celotno petletno pogodbeno obdobje. V šestem letu in naprej pa se še bistveno zniža ob povsem enakem nivoju storitve.

Avtenta in Telekom Slovenije prinašata srednjim podjetjem možnost, da se lahko takoj odločijo za odličen poslovno-informacijski sistem: SAP ERP za fiksen mesečni znesek.

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.