Info portal

SAP razkriva, kakšni bodo posli v prihodnosti

Objavljeno v kategoriji Članek za 2 minuti, 49 sekund branja Avtor članka:

Ste v podjetju opremljeni za potrebe poslovanja v novih pogojih poslovanja? Ameriški ekonomist Nouriel Roubini napoveduje, da bo poslovanje, kakršnega smo lahko opazovali v koronaletu 2020, značilno za celo desetletje. Pred nami je po njegovih besedah desetletje nestabilnosti, krhkosti, turbulenc, potrebe po hitrih odločitvah in hitro izpeljanih poslih. Vse, kar je zaznamovalo leto 2020 v poslu, je zlasti napovedovalo, kakšno bo poslovanje v prihodnje. S tem pa dalo tudi podjetjem ključno informacijo, kakšna orodja potrebujejo.

Da se podjetje lahko sooči s takšnimi izzivi, potrebuje zanesljiv informacijski sistem, ki je pripravljen na poslovanje v prihodnosti. Svetovni voditelj na področju digitalizacije, ki nudi platformo podjetjem z oblačnimi rešitvami za vse njihove poslovne scenarije, je sistem SAP. Najprej razčistimo, za katera podjetja je SAP najprimernejši: vodilo snovalcev najnovejše generacije sistema SAP S/4HANA je, da je zasnovan prednostno za rastoča in zrela podjetja, ki so strukturirana in organizirana ter iščejo način, kako integrirano in poenoteno upravljati poslovne procese. Nadalje, da je podjetje v fazi prehoda na kopleksnejšo in masovno proizvodnjo in mora zato poslovodstvo skrbeti za vse vidike poslovanja. SAP S/4HANA je namreč informacijski sistem, ki omogoča integracijo poslovnih procesov in postopno digitalizacijo poslovanja.

Vendar pa novi rod SAP S/4HANA že odlikujejo zmogljivosti, ki bodo v prihodnjih letih še izraziteje oblikovale smernice inteligentnih informacijskih sistemov. Zato SAP S/4HANA v svojih temeljih že zajema tri poglavitne stebre:

1. steber: Jedro so integrirani poslovni procesi

Si predstavljate izzive podjetja z različnimi sistemi za kadre, proizvodnjo, finance, vse te procese pa je treba digitalizirati in poenotiti? Kako doseči, da se vsi sistemi začnejo učinkovito »pogovarjati« med sabo? V praksi je to nemogoče, zato je SAP S/4HANA zasnovan kot enotno jedro, ki razume integrirano podjetje kot enoto na enotnem podatkovnem modelu in močno integriranem poslovnem poročanju.

2. steber: Uporaba umetne inteligence, robotizacije in avtomatizacije

Sistem postaja pametnejši, saj avtomatizira ročne, ponavljajoče se procese z manj dodane vrednosti. Podjetje ne more nikoli učinkovito s starim pristopom programiranja v kodi zajeti vse izjeme, zato za osnovne operacije z malo dodane vrednosti še vedno potrebuje človeško delovno silo. S SAP S/4HANA lahko ta področja izboljšamo z vgrajenim strojnim učenjem (machine learning). Prav tako vsebuje avtomatizacijo in robotizacijo (RPA - Robotic Process Automation) procesov z nizko dodano vrednostjo. Še na eni značilnosti poslovanja v prihodnosti je poudarek v SAP S/4HANA, in sicer v uporabi botov (chatboots), ki omogočajo interakcijo s kupci oziroma strankami. Ves ta inteligentni del operacijskega sistema SAP S/4HANA omogoča sodelovanje z drugimi podjetji, ki upravljajo s sredstvi.

3. steber: Uporabniška izkušnja

SAP S/4HANA daje izjemen poudarek prav uporabniški izkušnji, saj želi v prihodnje celoten ekosistem rešitev poenotiti tudi z uporabniškega vidika. To bo namreč uporabniku omogočilo, da bo imel ob vstopu v delovno okolje in kljub uporabi različnih sistemov vedno enotno uporabniško izkušnjo. Vodilo pri razvoju SAP S/4HANA je, kako uporabniku sistema omogočiti interaktivno uporabo sistema. Zato tudi veliko energije vlagajo v glasovno upravljanje sistema (voice enabled), kar je prepoznano kot značilnost sistemov prihodnosti.

Preberite tudi

Zmagovalec letošnjega leta je podjetje Juteks iz Žalca
Preberi več
Pustite svojim zaposlenim, da delajo posel, ki koristi vašemu podjetju!
Preberi več
3 razlogi za SAP
3 razlogi, zakaj je za najboljše zdaj pravi čas za SAP
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.