Info portal

Sistemi ERP- Starega stran, po novega v oblak

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 3 sekunde branja Avtor članka:

Digitalna preobrazba podjetja postavlja pred nove izzive. Ne samo, da morajo glede na spremenjene trž­ne razmere vnovič premisliti, inovirati ali prilagoditi poslovne modele, te spremembe bodo lahko izvedla samo z uporabo novih tehnologij tako za podporo poslovnim procesom kot tudi za sam razvoj in digitalizirano ponudbo nove, vse bolj digitalno opredeljene generacije izdelkov in storitev. Pri tem je pomembno, da se podjetja ne ukvarjajo zgolj z digitalizacijo sedanjih procesov in modelov, saj ne bodo mogla izkoristiti celotne vrednosti in zmožnosti novih tehnologij.

Kot pravi Igor Kavčič, vodja prodaje rešitev SAP v Avtenti, bodo sistemi ERP kot jedro poslovne informacijske podpore zagotovo ostali v igri, bodisi v oblaku bodisi lokalno. Z njimi bo kombinirano izvajanje določenih opravil v oblaku oziroma bodo povezani z različnimi poslovnimi omrežji in platformami.

ERP (preberi več) tako vse bolj postaja potrebni pogoj za digitalno transformacijo, ni pa tudi zadostni pogoj, saj ga je treba nadgraditi s preostalimi digitalnimi tehnologijami, storitvami in pristopi. Za podjetja, ki poslovanja še niso podprla s kakovostnim sistemom ERP, je vsesplošni trend digitalizacija močna spodbuda. Je celo prednost, da lahko naredijo preskok v procesih in poslovnem modelu brez obremenjevanja s starimi navadami in delovanjem v območju udobja.

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.