Info portal

Sledenje standardom kakovosti zagotavlja kakovost, varnost in učinkovitost zdravljenja s krvjo

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 36 sekund branja Avtor članka:
Zavod za transfuzijsko medicino uporablja rešitev BusinessConnect

Zavod  Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (v nadaljevanju ZTM) je javni zdravstveni zavod, ki pacientom zagotavlja preskrbo s krvjo, krvnimi pripravki, diagnostične in terapevtske storitve ter vodi register darovalcev krvotvornih matičnih celic.
Vse dejavnosti ZTM so osredotočene na dobrobit pacienta. Zato mora biti vsaka aktivnost skrbno načrtovana, dosledno izpeljana, preverjena in tudi izboljšana, kar je tudi pravilo vpeljanega sistema kakovosti. Pravilni rezultati analiz vzorcev pomembno vplivajo pri nadaljnjih odločitvah, diagnostiki in terapijah, zato je nujno potrebno, da celotna veriga vse od dela zaposlenih, uporabljenih medicinskih pripomočkov in rešitev deluje sinhrono, brezhibno in dosledno. 

Sistem vodenja kakovosti  je strateška usmeritev Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino

Sistem vodenja kakovosti (SVK) je strateška usmeritev Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in omogoča ZTM izvajanje njegovega poslanstva, to je zagotoviti varno in kakovostno ter učinkovito preskrbo s krvjo s krvnimi komponentami ter zdravili iz krvi, skrbeti za razvoj transfuzijske in transplantacijske medicine ter naprednega zdravljenja.

ZTM je v letu 2010 uspešno vpeljal informacijsko rešitev za podporo SVK BusinessConnect, ki omogoča obvladovanje dokumentacije, beleženje in obravnavo neskladij, validacijo procesov ter kvalifikacijo opreme. Aktiven je tudi modul Presoje, ki ZTM omogoča hitrejše sledenje in reševanje/vpeljavo korektivnih ukrepov in priporočil izrečenih na vodstvenih pregledih, različnih presojah in inšpekcijskih nadzorih.

Obvladovanje dokumentacije SVK je na ta način bolj pregledno, hitrejše ter sledljivo. Dokumenti SVK so zaposlenim na voljo tudi preko portala na intranetni strani ZTM. V vsakem trenutku lahko zaposleni poišče in se seznani z vsebino dokumenta, ki je pomembno za njegovo delo.

Aplikacija Business Connect je vpeljana na ZTM in 6 dislociranih centrih za transfuzijsko dejavnost po Sloveniji: v CTD-Novo mesto, CTD-Jesenice, CTD-Slovenj Gradec, CTD-Nova Gorica, CTD-Trbovlje in CTD-Izola, kar omogoča enotne standarde kakovosti ne glede na lokacijo.

Preberite tudi

5 razlogov, zakaj vaše podjetje potrebuje dokumentni sistem
Preberi več
Trendi v IT industriji
5 ključnih trendov v IT industriji v 2021
Preberi več
Virtualni pozdrav
Pozdrav iz srednjega veka s pogledom v digitalno prihodnost
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.