Info portal

Sproščanje novih potencialov za povečanje prihodkov in dobička

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 54 sekund branja Avtor članka:

Tržno naravnana podjetja se soočajo s hitrimi spremembami, ki jih ne nazadnje v veliki meri pospešuje prav digitalna transformacija, ki se dogaja tako v družbi kot gospodarstvu. Na spremenjene tržne razmere morajo podjetja najti odgovor tako v svoji ponudbi, kot v načinu delovanja. Proizvodna podjetja so na primer poleg nenehnega povečevanja učinkovitosti, primorana v uvajanje novih načinov proizvodnje. Izziv je predvsem zmanjševanje količin, skrajšanje dobavnih rokov ter poslovanje brez zalog. Veliko jih nove priložnosti išče v storitvah, kjer digitalizacija igra ključno vlogo. Rastoča podjetja recimo iščejo rešitve, ki bi jim omogočile normalno delovanje v pogojih naglega povečanja poslovanja, poleg tega pa še optimizirajo notranjo organizacijo, povečujejo število zaposlenih, izvajajo nove naložbe ter ustanavljajo hčerinska podjetja v tujini.

Poslovni informacijski sistem kot storitev, podjetjem omogoča, da ga razširjajo in povečujejo glede na dejanske poslovne zahteve. To pomeni, da enostavno podprejo nove dejavnosti, spremenijo poslovni proces, povečajo ali zmanjšajo število uporabnikov, dodajo novo podjetje ali prilagojeno funkcionalnost panogi v kateri delujejo.

Z vidika digitalizacije ima takšen pristop veliko vrednost, saj podjetjem omogoča, da lahko preizkuša in hitro uvede nove modele ali procesne izboljšave ter se tako pravočasno odziva na razmere v svojem poslovnem okolju.

Najboljše prakse zagotavljajo hitro reševanje prioritetnih poslovnih izzivov

Ena od pomembnih odlik paketa, je možnost postopnega uvajanja posameznih modulov poslovnega informacijskega sistema SAP ERP, glede na poslovne potrebe podjetja. To pomeni, da se podjetja lažje osredotočijo na izboljšave poslovanja in začnejo digitalizirati področja, kjer imajo največ izzivov.

Svetovalci uporabnikom pomagajo najti prave rešitve na osnovi najboljših praks. Pri digitalizaciji namreč ne gre za samo tehnično rešitev, ampak predvsem za izboljšave poslovnih modelov, procesov in delovnih postopkov. Tukaj ima SAP, kot sistem z največ implementacijami na svetu, veliko prednost.

Čeprav gre pri SAP-u v oblaku za standardno rešitev, ta še vedno zagotavlja takšno prilagodljivost, ki podjetjem omogoča podporo tistim posebnostim, zaradi katerih imajo konkurenčno prednost.

Preberite tudi

Proizvodna podjetja lahko z rešitvijo SAP ERP veliko pridobijo
Preberi več
Sprejemajte posle, ki prinašajo dobiček
Preberi več
Finančni vidik potiska naprej SAP v oblaku
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.