Info portal

V Kovintrade z migracijo na S/4 HANA pripravljeni na prihodnost

Objavljeno v kategoriji Članek za 3 minute, 3 sekunde branja Avtor članka:

Uspešna zgodba: slovensko podjetje mednarodnih razsežnosti na poti do novih poslovnih uspehov z inovativnimi, konkurenčnimi in agilnimi pristopi

Podjetje Kovintrade s približno 350 zaposlenimi in letno ustvarjenimi prihodki v višini 300 milijonov se predstavlja v 10 državah sveta, poslovno so povezani s 50 državami, njihov dolgoročni strateški cilj je optimizacija poslovanja, lokalizacija poslovanja v skupni sistem ter dodatna širitev in optimizacija poslovnih procesov na področju logistike, proizvodnje in prodaje, ki jih je spodbudila k odločitvi za migracijo na informacijski sistem usmerjen v prihodnost, SAP S/4 HANA v oblaku.

Podjetje svojo konkurenčno prednost ohranja preko vlaganja v infrastrukturo in z agilnim odzivom na spremembe v sektorju in na trgu. Iz razlogov optimizacije poslovanja želijo obstoječi poslovno informacijski sistem nadgraditi in standardizirati procese v skupini na platformi, ki je zasnovana z mislijo na prihodnost. Podjetje je v tesnem sodelovanju z Avtento v procesu migracije obstoječega SAP ERP sistema na SAP S/4 HANA v oblaku, ki predstavlja sodobno modularno rešitev z umetno inteligenco, naprednimi analitičnimi zmožnostmi in številnimi prednostmi oblačnih storitev. 

SAP S/4 HANA: vsestranska platforma za upravljanje podatkov in analizo poslovanja

Z uporabo informacijskega sistema SAP ERP so v Kovintrade sledili finančni uspešnosti podjetja, obsegu prodaje in nadzorovali distribucijo izdelkov, z migracijo na S/4 HANA v oblaku pa bodo pridobili vsestransko platformo za upravljanje podatkov in analizo poslovanja ter hitrejše doseganje ciljev. V podjetju so se odločili za ponudnika storitev v oblaku Microsoft Azure, kot ključne prednosti ponudnika so prepoznali razširljivost, decentralizacijo infrastrukture in visoko stopnjo varnosti.

Gostovanje v oblaku ima številne prednosti v primerjavi z vzdrževanjem in upravljanjem lastne strojne opreme, ki za podjetja predstavlja dodatne stroške in je podvržena tudi varnostnim tveganjem – v primeru gostovanja v oblaku vso odgovornost nudi ponudnik storitve. SAP RISE že danes nudi vse storitve, ki jih je v primeru odločitve za ON-PREM potrebno dodatno plačevati.

SAP S/4 HANA povezuje vse oddelke v podjetju in nudi različne module, kot na primer upravljanje oskrbovalne verige, materialov, človeških virov in podobno, zagotavlja številne tehnološke funkcije.

Komplementarne rešitve informacijskega sistema SAP S/4 HANA

Rešitev RISE with SAP, za katero so se odločili v Kovintrade, je namenjena uporabnikom zasebne hrambe v oblaku, podpira migracijo v oblak in prilagoditev delovnih procesov podjetja.
Ena izmed ključnih rešitev, ki jo bodo implementirali v podjetju v pomoč pri zaznavanju motenj v delovnih procesih in prepoznavanju ozkih grl, je rešitev SAP Signavio, ki deluje na podlagi umetne inteligence. Zazna motnje v procesu in predlaga rešitve, kako se jim izogniti. Rešitev omogoča vpogled v procese, optimizacijo procesov in podobno.

Delovni proces migracije

Podjetje Kovintrade je trenutno v fazi tehnične konverzije, sledijo delavnice in prilagoditev procesov, nato bo sledila faza urejanja procesov in nadgradnja funkcionalnosti. Standardizirani in urejeni procesi za podjetje predstavljajo lažjo nadgradnjo in prihranke pri vzdrževanju v prihodnje. SAP S/4 HANA v oblaku se bo kontinuirano posodabljala, s posodobitvijo programske opreme bodo uporabniki vedno v koraku s časom.

Urejenost procesov (fit-to-standard) zagotavlja cenejše vzdrževanje, lažjo nadgradnjo in migracijo.

Najboljši čas za migracijo na sodobni PIS je bil včeraj – drugi najboljši je danes

SAP obstoječim uporabnikom svetuje, da do leta 2027 migrirajo na sodoben sistem SAP S/4 HANA, sodobno orodje ustvarjeno z mislijo na prihodnost. Po letu 2027 bodo vsi starejši poslovno informacijski sistemi dražji za vzdrževanje, po letu 2030 pa zanje vzdrževanje ni predvideno.

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.