Info portal

Za SAP ne potrebujete milijona (evrov)!

Objavljeno v kategoriji Članek za 4 minute, 14 sekund branja Avtor članka:

Ste se kdaj vprašali, kaj direktorja podjetja pod črto glede informatike res zanima? Predvsem to, ali rešitve delujejo učinkovito, brezhibno in neprekinjeno ter koliko stanejo. V kolikor imajo zaposleni opravka s poslovno programsko opremo, ki jim omogoča dobesedno vse in odlično uporabniško izkušnjo, so produktivni, to pa se pozna tudi na pozitivnih rezultatih podjetja.

Privoščite si najboljše(ga)

Mit, da je poslovno-informacijski sistem SAP primeren le za velika podjetja, že dolgo ne drži več. Po zaslugi novih tehnologij ga podjetja ne rabijo več namestiti v svoje okolje, temveč do njega le dostopajo v zmogljivo IT-okolje ponunika. To pa pomeni, da ponudnik na račun ekonomij obsega dosega zelo ugodne pogoje delovanja, ugodnosti pa se delijo do strank. Končni rezultat je ugodna cena za vrhunsko programsko opremo. Da, SAP kot storitev je povsem enakovreden tistemu, ki ga imajo nekatera podjetja nameščenega v lastnem okolju. Na račun visoko zmogljivega podatkovnega centra bi si upal trditi, da večinoma deluje še precej bolje (saj teče na platformi SAP HANA, ki izkorišča vse prednosti računalništva v pomnilniku in je res bliskovito hitra). Obenem pa se podjetju ni treba ukvarjati s posodabljanjem in vzdrževanjem programske opreme, saj za to skrbi ponudnik.

Izbira poslovno-informacijskega sistema SAP ERP je povsem logična, saj z njim podjetje pridobi celovit vpogled v lastno poslovanje. In kup odgovorov na vprašanja, ki so v preteklosti ostala neodgovorjena, kot so »Kakšna je donosnost izdelka, kupca, trga?«, »Kakšna je točnost dobav?«, »Kakšen je delež zastojev na posamezne delovnem mestu in kaj so vzroki za zastoje?«, »Kakšna je dobičkonosnost projektov?«, »Kdaj velja najbolj optimalno opraviti vzdrževanje opreme?« ipd.

Moč programske opreme SAP, ki je na trgu že 45 let in ima po svetu več sto tisoč strank, je v tem, da v poslovanje prinaša številne dobre prakse iz najrazličnejših panog gospodarstva. Vsebinsko rešitev SAP ERP podpira vsa ključna področja poslovanja, kot so finance in računovodstvo, kontroling, prodaja in distribucija, nabava, materialno in skladiščno poslovanje, planiranje in izvajanje proizvodnje, upravljanje kakovosti, vzdrževanje in servis ter kadre in obračun plač. Skratka vse, kar podjetje potrebuje na področju poslovno-informacijskega sistema in to za fiksni mesečni znesek. Standardizirana rešitev je enostavno povezljiva z drugimi rešitvami in sistemi v podjetju, deluje pa transparentno in predvidljivo.

Kakšen milijon neki?!

Večkrat sem od kolegov v branži ali pa potencialnih strank slišal, da si SAP-ja ne morejo privoščiti, ker pač stane milijon evrov. To že dolgo ne drži več, posebej ne v sodobnih časih, kjer v svetu IT vlada računalništvo v oblaku. In to ni nekaj, kar bi bilo samo v Ameriki ali pa Nemčiji, temveč je na voljo tudi pri nas. Poslovno-informacijski sistem SAP in druge SAP rešitve s področja poslovne programske opreme, ki so na voljo kot storitev, gostujejo v podatkovnem centru Telekoma Slovenije. Posledično delujejo izjemno odzivno, tudi vsi podatki se varno hranijo v Sloveniji in ne prestopajo meja države. Mimogrede, ste vedeli, da med 100 najbolj uspšenimi slovenskimi podjetji kar 80 podjetij uporablja programsko opremo SAP? Zgovorno, kajne?

Vem, zanima vas cena. V Avtentni smo pred nekaj meseci implementirali v slovensko proizvodno podjetje z 80 zaposlenimi, od tega jih sistem SAP ERP iz oblaka uporablja točno 20. Veste, koliko podjetje plačuje zanj? Točno tri tisoč evrov mesečno. Da, prav ste prebrali – 3.000,00 evra. Z davkom. Ugodno? Več kot ugodno, sploh v luči vsega, kar sistem podjetju omogoča. Zna namreč rasti skupaj s podjetjem, podjetje pa ugotavlja, da pri partnerjih in strankah iz tujine uživa večji ugled, saj uporablja informacijsko rešitev, ki je zelo cenjena po vsem svetu.

Naj vam izdam še eno »skrivnost«. Sodobna poslovna programska oprema SAP je v oblačnem poslovnem modelu prav neverjetno dostopna, saj so posamezne rešitve podjetjem na voljo že od vsega 60 evrov na uporabnika mesečno. Za malico zaposlenega odštejete več – zakaj mu torej ne bi privoščili najboljšega delovnega orodja?

Deluje po vaših željah

Družba Avtenta je dolgoletni partner podjetja SAP z ogromno izkušnjami. Naša ekipa SAP strokovnjakov šteje kar 26 specialistov, ki poslovnim uporabnikom zagotavljajo podporo v režimu 24/7. Da, tako kot SAP vas tudi Avtenta ne pusti na cedilu. Uvedba SAP-rešitev v vaše poslovanje je zato profesionalna in natančna, stroški uvedbe in uporabe rešitve pa za vaše podjetje privlačno nizki. Če želite, da bo SAP tekel kot dobro naoljen stroj in po vaših željah, veste, kje nas najdete. Na https://www.avtenta.si/sl/sap  

Preberite tudi

Finančni vidik potiska naprej SAP v oblaku
Preberi več
Ko je velik sistem ERP v oblaku, je dostopen tudi manjšim podjetjem
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.