Info portal

Župan Občine Braslovče stavil – in zmagal

Objavljeno v kategoriji Članek za 1 minuta, 39 sekund branja Avtor članka:

V Občini Braslovče, ki po površini in številu prebivalcev sodi v zlato sredino slovenskih občin, so z namenom povečanja učinkovitosti in preglednosti poslovanja uvedli dokumentno rešitev GovernmentConnect.

Kot je povedal župan Občine Braslovče, Tomaž Žohar, sta bila povečanje učinkovitosti občinske uprave ter vzpostavitev 100-odstotne transparentnosti poslovanja eden njegovih pomembnih ciljev že na začetku županskega mandata. »Informacijski sistem v podporo brezpapirnemu poslovanju je vsekakor eden najpomembnejših korakov k temu cilju. Z njegovo vpeljavo smo optimizirali delovne procese, ki so oziroma še bodo v določenih korakih razbremenili določena delovna mesta. Uveden sistem nam je poleg prenovljene spletne strani omogočil, da smo se dodatno približali našim občanom oziroma strankam,« je izpostavil Žohar.

Z uvedbo prilagojene rešitve za poslovanje občin GovernmentConnnect, ki so jo pripravili v podjetju Avtenta, so poenostavili, pocenili in pospešili reševanje in potrjevanje različnih vlog, plačevanje taks ter drugo komunikacijo s strankami. Uvedeni sistem jim poleg tega zagotavlja skladnost z veljavno zakonodajo, ustrezno varnost in boljši nadzor nad dokumenti ter popolno transparentnost poslovanja.

Dodatne potrditve vrednosti naložbe v času epidemije

Dokumentni sistem se je posebej izkazal kot nepogrešljiv člen podpornega sistema v času epidemije. »Vsekakor ostalim občinam svetujem, da ne odlašajo z vpeljavo brezpapirnega poslovanja, saj jim bo le-to močno olajšalo delo,« je še dejal Žohar. GovernmentConnect zaposlenim v občinski upravi ponuja vpogled v celotno zgodovino sodelovanja na posameznem dokumentu, vključno s podpisi, opombami in spremembami. Poleg tega so dokumenti varno shranjeni in vedno dostopni v oblaku Telekoma Slovenije, kar se je ob odrejenem delu od doma dokazalo za nepredstavljivo prednost pri njihovem delu.

Članek je bil objavljen na spletne portalu IKT Finance in je v celoti dostopen na povezavi: https://ikt.finance.si/8962565/Zupan-obcine-Braslovce-stavil-in-zmagal?src=XNASLZAD

Preberite tudi

GovernmentConnect: Naj digitalizacija v javno upravo vstopi skozi široko odprta vrata
Preberi več
Prvi korak do uspešne digitalizacije javne uprave
Preberi več
Kako digitalizirati poslovne procese v občinah z rešitvijo GovernmentConnect
Preberi več
X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.