SAP Gold Partner SAP ERP

Odkrijte sodobni ERP-sistem, ki uporablja umetno inteligenco in preobrazite svoje poslovne procese v oblaku ali na lokaciji.

DOSTOPNA CENA    
BREZ ZAČETNE INVESTICIJE
SAP S/4HANA

Da bi lahko danes še sledili zahtevam in potrebam trga, morate najprej optimizirati procese dela in prevzeti nadzor nad lastnim poslovanjem.

S SAP ERP rešitvijo povežite vse oddelke v podjetju in recite konec vprašanjem o tem, kako tekoče teče vaša oskrbovalna veriga, kakšno je stanje zalog ali kako delo zaposlenih poenotiti.

Informativni izračun

S SAP ERP rešitvijo povežite vse oddelke v podjetju

Zakaj SAP ERP?

 • Učinkovit razvoj procesov dela
 • Racionalizacija dobavne verige
 • Učinkovito upravljanje inventarja
 • Informacije za podporo odločanju so vedno ažurne in kakovostne

Pri odločitvi za implementacijo sistema SAP je obvezno treba upoštevati še sledeče:

 • Ali vodstvo podjetja potrebuje transparentnost, da vidijo, kaj se dogaja v podjetju?
 • Ali vodstvo povsem zaupa izmenjavi podatkov med različnimi sistemi, kjer prenos podatkov ni transparenten, ali pa zahteva integriran sistem, kjer ni nevarnosti, da podatki ne bi bili upoštevani?
 • Ali kupci zahtevajo informacijski sistem, ki je v določeni industriji standard?
 • Ali obstoječi informacijski sistem podpira EDI izmenjavo (electronic data interchange), ki ga v elektronskem poslovanju zahteva vedno več velikih dobaviteljev in kupcev?
Z odločitvijo za SAP ERP rešitev pridobim

Izobraževanje

Izobraževanje ključnih in končnih uporabnikov rešitve.

Enostavna in hitra uvedba

Rešitev uvedemo na enostaven in hiter način tako, da projekt uvedbe čim manj obremenjuje poslovanje.

Standardni procesi

Rešitev je standardna in prinaša dobre prakse iz različnih branž. Je prilagodljiva glede na rast in razvoj podjetja.

Podpora in pomoč uporabnikom

Kot podjetje s 26 SAP svetovalci, ki so certificirani s strani SAP-ja in imajo obsežne izkušnje na področju SAP rešitev, nudimo hitro, učinkovito ter stabilno podporo 24 ur, 7 dni v tednu ter pomoč in svetovanje uporabnikom naših rešitev. Naši svetovalci se nenehno izobražujejo, zato so vedno na tekočem z najnovejšimi tehnološkimi rešitvami, prav tako sledijo številnim zakonskim spremembam, ki bi lahko vplivale na implementirano rešitev.

Vsa potrebna programska in strojna oprema

Celovita in kvalitetna informacijsko-komunikacijska infrastruktura.

Nizki stroški

Hitra uvedba standardne SAP rešitve, profesionalna in izkušena organizacija za pomoč in podporo uporabnikom ter dolgoletni Avtentin status SAP partnerja omogočajo, da so stroški uvedbe in uporabe rešitve privlačno nizki.

S

Največ koristi rešitev SAP ERP prinaša podjetjem, ki imajo

več kot 50 zaposlenih, več kot 5 mio prihodkov in imajo ambicijo rasti

Kako do rešitve?

Ocenite število uporabnikov

Navedite vsebinska področja

Pošljite povpraševanje

Informativna ponudba za najem rešitve SAP ERP Preverite...

Izpolnite spodnji obrazec in si zagotovite brezplačni informativni izračun za najem SAP ERP rešitve po meri vašega podjetja.

Prosimo še za spodnje podatke, da vam lahko posredujemo izračun.


Spoštovani,

skladno v vašimi podatki v spodnjem obrazcu vam bomo poslali informativno ponudbo, na osnovi katere predlagamo usklajevalni sestanek z vami, da skupaj preverimo vaše zahteve ter jih podrobneje opredelimo v ponudbi.

Ponudbo bomo funkcionalno popolnoma prilagodili vašim potrebam, kjer boste dobili točno to, kar boste želeli imeti podprto v vaših procesih.

S

S SAP ERP rešitvijo za srednje velika podjetja povežite vse procese v podjetju in počnite to, v čemer ste dobri, še bolje.

S SAP ERP rešitvijo za srednje velika podjetja povežite vse procese v podjetju in počnite to, v čemer ste dobri, še bolje.

Vodnik do ERP sistema za podjetja

Zakaj je SAP sinonim za odličen in zanesljiv poslovno-informacijski sistem, ki podjetja nikoli ne pusti na cedilu

Ko podjetje preraste garažno proizvodnjo, tudi njegov ustanovitelj in lastnik ne more več uporabljati sistema »čez palec«, torej načrtovanja po občutku in intuiciji. Podjetje potrebuje ERP sistem. Če torej vaše podjetje raste in se zavedate, da je potreba po zanesljivem poslovno-informacijskem sistemu, potem je tu za vas vodnik o najbolj zanesljivem sistemu. Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, ki vam bodo olajšala odločitev, ali ste zreli za ERP sistem, kateri ERP sistem je najboljši za vas in kateri sistem je najboljši med ERP sistemi.

Kaj je sistem ERP?

ERP je kratica za Enterprise Resource Planning, torej kratica za proces, ki predstavlja upravljanje procesov in načrtovanje poslovnih virov. Vsebinsko ERP pomeni centralni integrirani poslovno-informacijski sistem, ki omogoča celovito vodenje podjetja. Podpira vse oddelke in funkcije podjetja, od računovodstva, nabave, kontrolinga, kadrov, prodaje, logistike …
Njegove značilnosti so:

 • da omogoča digitalno obdelavo poslovnih dogodkov,
 • da se vsak podatek v poslovno bazo zapiše le enkrat,
 • da zagotavlja usklajenost in ažurnost podatkov,
 • da zagotavlja optimizacijo poslovanja, izboljšanje poslovnega planiranja ter izboljša izmenjavo informacij v podjetju.
Kaj je SAP ERP sistem?

SAP ERP je integrirani poslovno-informacijski sistem, ki podpira vse poslovne funkcije v podjetju ter ga uporabljajo najboljša evropska in svetovna podjetja. Zagotavlja globalne standarde in najboljše prakse v poslovanju.

Za katera podjetja je SAP ERP primeren?

SAP ERP je primeren za vsa podjetja in organizacije, ki želijo med digitalno preobrazbo vzpostaviti informacijski sistem, ki bo omogočal rast in podpiral poslovanje za vsaj naslednjih 20 let. Največ koristi pa SAP ERP prinaša podjetjem, ki imajo več kot 5 milijonov evrov prihodkov in več kot 50 zaposlenih.

Kako zapletena je uporaba SAP ERP platforme? Morajo zaposleni narediti tečaj?

SAP ERP je orodje, ki ga poslovni uporabniki uporabljajo pri opravljanju svojega dela. Zanj se usposobijo običajno že med samim procesom uvedbe sistema SAP ERP v podjetje. Seveda je vsaka sprememba do določene mere stresna, vendar je sistem hitro osvojljiv. Predvsem pa hitro pokaže pozitivne učinke uporabe pri vodenju podjetja.

Kateri so ključni moduli v sistemu SAP ERP?

SAP ERP podpira vse poslovne funkcije v podjetju in tako so tudi moduli poimenovani po poslovnih funkcijah. Na primer:
MM- Nabava in materialno poslovanje
CO – Kontroling
FI – računovodstvo in finance
SD – prodaja in distribucija
PP – načrtovanje in izvajanje proizvodnje
IM – upravljanje investicij
PM – vzdrževanje
QM – upravljanje kakovosti
HR – kadri in plače

Kakšen je strošek implementacije SAP ERP sistema v podjetje?

Cena implementacije sistema SAP ERP v podjetje je v glavnem odvisna od tega, kako obsežna je uvedba, to predvsem pomeni, katere poslovne funkcije bo podpiral sistem SAP ERP, in od števila uporabnikov, ki bodo rešitev uporabljali.
Zelo hiter in okviren izračun lahko dobite tukaj.

Kako poteka integracija sistema SAP v podjejte, koliko časa traja?

Uvedba rešitve SAP ERP poteka kot projekt, ki traja vsaj 6 mesecev. Trajanje in kompleksnost projekta sta odvisna od obsega uvedbe, velikosti podjetja, povezav z drugimi sistemi …

Zakaj je SAP najboljši ERP sistem in v čem se razlikuje od drugih ERP sistemov?

Sistem SAP ERP je najboljši sistem zaradi več razlogov:

1. V podjetje prinaša delujoče in preverjene procese ter dobre prakse iz panoge.
2. Je standard, po katerem se zgledujejo drugi ERP sistemi.
3. Uporabljajo ga najboljša evropska in svetovna podjetja.
4. Omogoča enostavno širitev poslovanja, tako v vsebinskem, organizacijskem kot v geografskem smislu.
5. Povečuje ugled in vrednost podjetja.

Katera podjetja uporabljajo sistem SAP ERP?

Med slovenskimi podjetji so najbolj znani uporabniki sistema SAP: novomeški farmacevt Krka, farmacevtsko podjetje Lek, proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič, Perutnina Ptuj, proizvajalec kovinskih konstrukcij Trimo, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije, Kolektor, Gorenje, Cimos, Kovintrade, MLM …
Med globalnimi podjetji so najbolj znani uporabniki sistema SAP na primer avtomobilisti BMW, Mercedes, Renault, farmacevt Novartis, kemijsko podjetje BASF, nemški industrijski konglomerat Siemens …

Pa še za konec, kar bi moralo biti že na začetku: kakšno podjetje je SAP?

SAP je vodilni svetovni proizvajalec poslovne programske opreme. Sedež te nemške multinacionalke je v mestu Walldorf v zvezni deželi Baden-Württemberg. Podjetje SAP je vodilni svetovni razvijalec informacijskih rešitev. Lani je SAP zaposloval 107 tisoč ljudi in ustvaril skoraj 28 milijard evrov prihodkov. Za primerjavo: toliko prihodkov se v slovenski državni proračun nateče v dveh letih in pol.
Obenem pa je SAP postal sinonim za odlično poslovno programsko opremo. Torej, SAP je garancija za pravilno izbiro in zanesljivo načrtovanje in upravljanje podjetja!

Preberite si, kaj pravijo naši SAP strokovnjaki

Vprašanje za direktorje financ in direktorje informatike
Preberi več
Kaj potrebujejo zmagovalci leta 2023
Preberi več
Kako dobro poznate vaše zaposlene, kakšne kompetence in veščine imajo?
Preberi več

Kontaktirajte nas

mag. Ivan Papič Vodja svetovanja SAP
T +386 1 58 36 800 M +386 40 27 30 63 ivan.papic@avtenta.si

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.