SAP ERP za proizvodna podjetja

Najnovejša napredna in inteligentna ERP rešitev za proizvodna podjetja, ki povezuje ogromno industrijskega znanja.

nizki stroški
transparentnost
za proizvodna podjetja

V dobi, ko tehnološki napredki zaznamujejo naš vsakdan in način poslovanja, se podjetja trudijo ohraniti korak s časom, slediti najnovejšim tehnološkim rešitvam in zakonskim spremembam z mislijo na optimizacijo delovnih procesov.

Najnovejša napredna in inteligentna SAP ERP rešitev za proizvodna podjetja, SAP S/4HANA, ki je nastala na trdnih temeljih več kot štiridesetletne uporabe rešitve SAP v podjetjih, povezuje ogromno industrijskega znanja, združenega v predpripravljene procese.

  • Ali veste, kaj boste delali naslednji dan/teden/mesec?
  • Ali veste, kdaj bo kupec lahko prejel blago? Ali bo prejel celotno količino naenkrat?
  • Ali veste, katera naročila lahko zamaknete zaradi nenačrtovanega nujnega naročila?
  • Ali veste, kdaj morate nabaviti material, da bo lahko narejeno do roka?
  • Ali veste, kakšna je donosnost posameznega izdelka/kupca/trga?

Izzivi, ki vam danes predstavljajo trd oreh, bodo v prihodnje zahvaljujoč rešitvi SAP ERP – rešitev za proizvodna podjetja – lažje rešljivi in vam prinesli pomembno prednost pred konkurenco.

Zanesljivost dobave izdelkov z ažuriranimi podatki

Ali si vaše podjetje lahko privošči en teden za ugotovitev, da nekega izdelka ne more izdelati oziroma ga dostaviti kupcu? Si lahko predstavljate, kakšno sporočilo s takšnim ravnanjem pošljete vaši konkurenci? Kajti kupec upravičeno nima razumevanja za pojasnjevanje razlogov, zakaj vaše podjetje ne more dostaviti izdelka v dogovorjenem času. Kupca zanima le dvoje, cena izdelka in kdaj bo izdelek dobil. Z rešitvijo SAP S/4HANA so vsi aktualni podatki in odgovori na dosegu klika.

Napredna analitika

Danes podjetja proizvedejo več podatkov kot kadarkoli prej. Pravzaprav strokovnjaki napovedujejo, da bodo podjetja v naslednjih treh letih kreirala več podatkov kot v zadnjih 30 letih skupaj. SAP S/4HANA z vgrajeno napredno analitiko strukturirano zbira in hrani podatke ter omogoča pretok »real-time« informacij, ki jih lahko managerji proizvodnih podjetij nemudoma uporabijo za sprejemanje odločitev pri operativnih procesih. To pomeni, da lahko logistične procese od začetka proizvodnje do zaključka naročila in dostave izboljšujemo iz tedna v teden, iz meseca v mesec in iz leta v leto. Vas zanima vpogled v poročila, ki jih spremljajo napredna proizvodna podjetja iz različnih panog?

Pri naročniški proizvodnji je pomembno, da takoj vidimo pokalkulacijo posameznega naročila.

Naročniška proizvodnja

SAP ni več milijon

Dejstva o tem, kako SAP spreminja uspešna podjetja v vodilna na svojem področju dobro poznamo. Optimizirajo poslovanje, dvigujejo učinkovitost poslovnih procesov... Enako dobro poznamo tudi govorice, da so te ugodnosti praviloma rezervirane za velika podjetja, ki si lahko privoščijo visoke investicije v IT tehnologije in rešitve. Tako je vsaj bilo nekoč. Prednosti in odlike SAP rešitev v celoti ostajajo tudi sedaj in v prihodnje, vendar sta se obseg in model ponujanja storitev prilagodila potrebam in zmožnostim tudi manjših in srednje velikih podjetij. Z najnovejšo rešitvijo SAP S/4HANA lahko brez investicije preobrazite in povežete vaše poslovne procese v oblaku ali na lokaciji.

Z odločitvijo za SAP ERP rešitev pridobite

Hitra in učinkovita uvedba

Zelo izkušena svetovalna ekipa s prednastavljeno rešitvijo poskrbi za hitro in učinkovito uvedbo s čim manj obremenitve za ekipo naročnika.

Standard in celovitost

SAP ERP je svetovni standard. Rešitev z najboljšimi praksami celovito pokriva poslovne procese naročnika. Rešitev SAP uporabljajo najboljša evropska in slovenska podjetja.

Nizki stroški

Nizki in pregledni stroški za celotno uvedbo in uporabo rešitve.

Transparentnost

Ključne informacije so takoj na voljo vsem tistim, ki jih potrebujejo.

Celovita podpora uporabnikom in skrb za rešitev

Skrb za brezhibno delovanje rešitve in pomoč uporabnikom lahko prevzamemo v celoti.

S

Mnenja strank

Vsa mnenja

Ko posamezni oddelki niso več prepuščeni samim sebi

Rešitev SAP ERP bolje poveže različne oddelke v podjetju. Poglejmo si nekaj primerov:

  • povezava prodaje s proizvodnjo prodajalcem omogoči, da takoj vidijo, ali lahko podjetje izdelek dobavi v roku, ki ga želi kupec,
  • povezava proizvodnje z nabavo zagotovi ažurne informacije o tem, kaj in kdaj je treba nabaviti, da bo izdelek narejen pravočasno,
  • povezava proizvodnje z vzdrževanjem med drugim omogoča nastavitev, da stroj, ki je v remontu, ni viden v planu prostih proizvodnih zmogljivosti,
  • nad vsem tem pa bedi kontroling, ki pokaže, kakšna je donosnost posameznega izdelka, kupca ali trga oziroma, kje so odmiki, s katerimi se je treba ukvarjati.

Število reklamacij nam ne pove dovolj. Želimo imeti pregled nad vzroki za reklamacije in na podlagi tega ukrepati.

Digitalizirajte in preoblikujte svoje poslovanje s preprostimi, povezanimi procesi

SAP ERP smiselno povezuje posamezne poslovne funkcije: prodajo s proizvodnjo, proizvodnjo z nabavo, nabavo s kontroloi kakovosti, proizvodnjo in prodajo s kontrolingom ...

Ko kupec pošlje naročilo, nam sistem omogoča, da kupcu potrdimo želeni rok dobave oz. predlagamo drugačnega.

Sistem nabavi pove, kaj in kdaj mora nabaviti, da bomo lahko izdelke naredili do dogovorjenega roka.

Za posamezen izdelek lahko naredimo predkalkulacijo in s spreminjanjem tehnološkega postopka ali kosovnice simuliramo, katera verzija kalkulacije je nabolj primerna.

SAP ERP nam omogoča, da poznamo donosnost posameznega izdelka/kupca/trga ali poljubne kombinacije. In se na podlagi tega odločamo, kaj bomo proizvajali in po kakšni ceni prodajali.

Če za posamezen stroj pripravimo načrt vzdrževanja, potem vemo, kdaj stroj ne bo razpoložljiv in tedaj ga tudi ne vidimo v pregledu razpoložljivih kapacitet.

Kako do rešitve?

Prikaz delujočih procesov in dobrih praks za proizvodna podjetja

Izbira procesov za vaše podjetje in dogovor o morebitnih specifikah

Priprava in testiranje SAP rešitve za vaše podjetje

Začetek uporabe SAP ERP v vašem podjetju

Ali ste sposobni zagotoviti 99% dobavo v dogovorjenem roku (DoT)?

Vse, kar je dobro vedeti o SAP rešitvah za proizvodna podjetja

V Kovintrade z migracijo na S/4 HANA pripravljeni na prihodnost
Preberi več
Vprašanje za direktorje financ in direktorje informatike
Preberi več
Kaj potrebujejo zmagovalci leta 2023
Preberi več

Kontaktirajte nas

mag. Ivan Papič Vodja svetovanja SAP
T +386 1 58 36 800 M +386 40 27 30 63 ivan.papic@avtenta.si

X

Ne zamudite naših novic

Sporočila pošiljamo enkrat mesečno, nanašajo pa se na nove zapise, priročnike, dogodke in druge koristne vsebine s področja dokumentnih sistemov in SAP rešitev.